De Troonrede en onderwijs | Educto

De Troonrede en onderwijs

"Gelijke kansen beginnen bij goed onderwijs"

Leestijd: minder dan 1 minuut

Het demissionaire kabinet kondigde weinig tot geen nieuw beleid aan tijdens de Troonrede die 19 september jl. werd uitgesproken door de koning. Maar er kwamen wel allerlei belangrijke thema’s voorbij, zoals kansengelijkheid. “Niet elk kind krijgt dezelfde kansen op een goede toekomst en niet iedere inwoner van ons land voelt zich gehoord en gezien”, zei de koning. “Er is nog altijd discriminatie en racistische uitsluiting in de samenleving.”

De Troonrede benadrukte dat een zeker bestaan met gelijke kansen nauw verbonden is met de kwaliteit van het onderwijs. Er werd speciale nadruk gelegd op taal- en rekenvaardigheden.

Dit alles sluit mooi aan bij onze droom, waarin het streven naar gelijke kansen voor ieder kind centraal staat. Onze missie luidt: "Ieder kind verdient gelijke kansen. Ons doel is alle kinderen vol vertrouwen en stralend naar school te laten gaan." Het belang van goed onderwijs als instrument om deze missie te verwezenlijken, werd vandaag nog eens benadrukt in de Troonrede.

Sommige kinderen hebben net een beetje extra aandacht nodig om in zichzelf te geloven of om zichzelf verder te ontwikkelen. Wij helpen daar graag bij. Wil jij ook je steentje bijdragen? Lees hier verder.

Gerelateerde verhalen

Logopedie in de digitale wereld: een wereldwijde reis
Leestijd: ~ 4 minuten | 1 mei '23
Het avontuur van het zzp-schap
Leestijd: ~ 1 minuut | 6 mei '23
Ontmoet Kim
Leestijd: ~ 2 minuten | 13 mei '23

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!