Veelgestelde vragen - Vragen? Vind je antwoord hier | Educto

Vragen? Laat het ons weten

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder. Neem eerst een kijkje bij de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw antwoord daar niet tussen? Vul dan het formulier bij contact in of bel ons!

Algemene vragen

Wij zijn bereikbaar via dit telefoonnummer 078 7900053 . Een e-mail sturen kan natuurlijk via info@educto.nl

Komt jouw kind niet in aanmerking voor vergoede dyslexiezorg? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij denken graag met je mee. Stuur je vraag naar onze collega's van particuliere zorg Leestalent, e-mail: particulierezorg@leestalent.nl

Educto verbindt, inspireert en faciliteert haar netwerk met als doel voor ieder kind de juiste ondersteuning te bieden. Wij vormen een samenwerking, een 'ecosysteem' met partnerorganisaties en met zorgprofessionals die actief zijn in kindzorg en onderwijs. Dit zijn partners en professionals die directe zorg leveren én partners die aanvullende diensten en producten leveren. Zo vullen wij elkaar aan en bieden de beste zorg aan kinderen die een beetje extra aandacht verdienen bij leren en ontwikkelen.

Je kan je mailadres invullen op de inlogpagina en vervolgens klikken op 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt dan in je mailbox een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen. 

1. Log in op het platform met je inloggegevens;

2. Klik rechts bovenin op je eigen foto; 

3. Kies voor 'Instellingen'; 

4. Helemaal onderin staat dan de optie: 'Account verwijderen'. Klik hierop en je account is verwijderd. 

5. Je zult van ons ook geen mails of opdrachten meer ontvangen.

Onze partner Leestalent helpt graag! Zij komen op school voor het onderzoek én de begeleiding. Zij hebben in principe in bijna heel Nederland de aanbesteding voor de vergoede zorg, maar dit kan per gemeente verschillen.

Vraag en antwoord voor scholen

Educto biedt maatwerk na aanleiding van de hulpvragen die wij horen op scholen, hierin zetten wij het kind graag centraal en denken wij mee om tot de geschikte oplossing te komen voor het kind, dit kan individueel of in groepjes.

Educto neemt na de aanmelding z.s.m. contact op met de school om de hulpvraag concreet in kaart te brengen. Vervolgens schakelen wij de juiste partner in om de hulpvraag uit te zetten, hierbij heeft de school altijd een vast aanspreekpunt.

Onze aangesloten professionals hebben een achtergrond op het kruispunt van zorg en onderwijs en werken met kinderen. Denk aan psychologen, orthopedagogen, kindercoaches, dyslexiebehandelaren, remedial teachers, pedagogen, logopedisten, onderwijsspecialisten of studiecoaches.

Afhankelijk van de grote van de groep kinderen, de duur van de opdracht en de intensiviteit van de hulpvraag bespreken wij met de school het traject en voorzien wij de school van een offerte op maat. Groepsbegeleiding is vrijwel altijd voordeliger. Wil je meer weten over de tarieven? Wij lichten het graag toe, bel daarvoor: 078 207900053

Educto biedt begeleiding in effectiever & extra onderwijs, sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling, executieve functies en extra personeel & ondersteuning.

Wij bieden ondersteuning en zorg zo dicht mogelijk bij de leerling, dit is vaak de vertrouwde omgeving van de leerling: de school.

Onze coördinator brengt samen met de school in kaart brengen hoe we de leerling het beste in zijn of haar kracht kunnen zetten. Daarna plannen wij een kennismakingsgesprek.

Zeker! Een persoonlijke benadering is voor ons belangrijk. Graag komen wij bij jou op school bespreken hoe wij samen met jou de leerling het beste in zijn of haar kracht zetten. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen met vragen. Wij zijn bereikbaar via de telefoon & email .

Ook wij hebben zo onze uitdagingen, maar juist omdat wij soms nieuw zijn in een regio hebben de mensen die op ons platform staat wel sneller tijd. Het verschilt ook per hulpvraag natuurlijk. Wij doen in elk geval super ons best om iedere leerling zo snel mogelijk de juiste ondersteuning te geven.

Vraag en antwoord voor zzp'ers

Welke opdrachten staan op het platform? In welke regio's zijn de opdrachten? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer informatie kan je hier vinden. Heb je daarna behoefte aan meer informatie? Je kan je gratis en vrijblijvend aanmelden op ons platform om opdrachten in te zien.

1. Meld je aan op ons platform.

2. Update je profiel: vul je profiel aan en upload je CV. Zo kunnen we meteen zien of er een match is.

3. Het kennismakingsgesprek : om de kwaliteit van het netwerk te kunnen waarborgen, plannen we met elke kandidaat een kennismakingsgesprek zodat we elkaar beter kunnen leren kennen.

4. Reageer op opdrachten: nadat we je profiel hebben goedgekeurd, kun je meteen reageren op opdrachten.

Educto heeft een landelijke dekking en het grootste gedeelte van de opdrachten is in de Randstad, maar wij doen ook enorm ons best om kinderen en leerlingen in alle regio's te voorzien van de juiste onderwijszorg.

Om een opdracht te kunnen uitvoeren moet je een overeenkomst afsluiten. Om niet voor iedere opdracht weer apart een overeenkomst af te moeten sluiten, krijg je een zogenaamde raamovereenkomst. Deze geldt voor alle volgende opdrachten.

Voel je vrij om je kosteloos en vrijblijvend aan te melden voor ons platform , waarop je opdrachten kunt vinden. Je bent meer dan welkom. Aansluiten bij ons netwerk kan wanneer je kennis en ervaring hebt op het kruispunt van onderwijs en zorg. Wij bieden opdrachten aan van diverse zorgaanbieders en heel veel verschillende scholen. 

De volgende diploma's zijn nodig: 

 • PABO of RT opleiding; 
 • WO Orthopedagogiek; 
 • WO Psychologie met Master Kind en Jeugd;
 • HBO Logopedie; 
 • HBO Pedagogie;
 • Kindercoach opleiding; 
 • NT2 opleiding;
 • Master Sen

Nadat je je als zzp'er hebt aangemeld, volgt er een gesprek met een medewerker van Educto. Je kunt pas reageren op opdrachten als je alles hebt ingevuld en geüpload. En als je de Raamovereenkomst hebt getekend. 

Wat dien je aan te leveren?

 • Diploma’s; 
 • VOG; 
 • CV;  
 • Telefoonnummer en mailadres; 
 • Tijden dat je beschikbaar bent; 
 • Kopie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Er staan meerdere opdrachtgevers op het platform en diverse opdrachten met verschillende tarieven. Deze kun je vinden als je de aanmelding heb voltooid.

Je kunt je kosteloos aanmelden als zzp'er op het platform. Je bent meer dan welkom!

Wanneer ben je verplicht te factureren ?

Meer informatie over de eisen voor je facturatie vind je hier:

Aan welke eisen moeten facturen voldoen voor uw btw-administratie? (belastingdienst.nl)

Kijk voor het stappenplan op de site van de KvK: Zzp’er worden: 7 belangrijke stappen (kvk.nl)

Kijk voor nog meer informatie op het platform: Platform voor startende zzp'ers - ikwordzzper.nl

Neem ook eens een kijkje op deze pagina .

Dit kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen, zie ook de link: Platform voor startende zzp'ers - ikwordzzper.nl

Voor de meeste opdrachten op ons platform hoef je geen BTW in rekening te brengen en deze dus ook niet af te dragen aan de belastingdienst. Zie informatie via de link van de Belastingdienst:

Vrijstelling in het onderwijs (belastingdienst.nl)

Opdrachten zijn altijd met een all-in tarief, tenzij expliciet benoemd dat er reiskosten mogen gedeclareerd.

Het merendeel van onze opdrachten als dyslexiebehandelaar gaat om de vergoede dyslexiezorg. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen moet je je kunnen registreren bij het SKJ en het NKD. Dit kan alleen als je WO geschoold Orthopedagoog of Psycholoog met Master Kind en Jeugd bent. We hebben ook een particuliere tak binnen Leestalent, waarbij dit wel kan. Neem bij interesse hierin contact op met onze recruiter Marjolein via m.koolmees@educto.nl, zodat zij kan kijken of er in jouw omgeving mogelijkheden zijn.

Helaas kan dit niet omdat dit om de vergoede zorg gaat en dus moet je je kunnen inschrijven bij het AGB en het KP register en dit kan alleen als je bent afgestudeerd als logopedist.

Helaas hebben wij geen opdrachten op dit gebied.

Ja, wij hebben opdrachten voor pedagogische medewerkers bij kinderopvang en buitenschoolse opvang. Je kan je gratis en vrijblijvend aanmelden op ons platform om opdrachten hiervoor in te zien.

Ja, Educto heeft opdrachten voor onderwijsassistenten, onderwijsspecialisten en interne begeleiders. Je kan je gratis en vrijblijvend aanmelden op het platform om opdrachten hiervoor in te zien.