Ontmoet Kim - Leuke leerlingen, fijne school | Educto

Ontmoet Kim

"Leuke opdracht, leuke leerlingen, fijne school"

Leestijd: ~ 2 minuten

Ontmoet Kim

Kim Euverman (41 jaar) is getrouwd en moeder van drie kinderen. ‘In 2003, heel lang geleden, het lijkt wel een sprookje knipoogt Kim, heb ik de PABO gedaan en afgerond.’ Met veel enthousiasme wilde Kim haar onderwijscarrière starten, maar het bleek op dat moment bijna onmogelijk om in haar regio een vaste aanstelling te krijgen. In plaats van afwachten is Kim samen met haar vriend (nu haar man) naar het buitenland vertrokken en heeft aangepakt wat er op hun pad kwam. ‘Ik heb van alles gedaan, verschillende leuke banen gehad, van kroeg tot bank en alles ertussen,’ vertelt Kim over deze ervaring.

Onderwijs bleef lonken

‘Vorig jaar vierde ik mijn 40e verjaardag en werkte ik inmiddels alweer acht jaar op een accountantskantoor. Opleiding gehaald en dacht wat nu? Ook de roep naar het onderwijs en toch te ontdekken wat ik daarmee wilde, bleef mij bezighouden. Ik heb tenslotte de opleiding ooit niet voor niets gedaan, alleen kwam het leven ertussen.’ Weer maakte Kim een stoere keuze. Deze keer ging zij niet naar het buitenland. Wel zegde Kim haar baan op en ging parttime werken. Daarnaast bouwde zij haar eigen bedrijfje op en hielp wel eens (onbetaald) een handje mee op de school van haar kinderen.

Kennismaking met Educto

Op internet kwam Kim toevallig Educto tegen en zij meldde zich aan om meldingen te ontvangen voor opdrachten in haar regio. ‘Toen ging het eigenlijk allemaal enorm snel,’ vertelt Kim. ‘Ik had dezelfde week nog een intake en een kennismakingsgesprek via Teams. Daarna volgde ik een online training en maakte mijn profiel in orde op het Educto Platform. Binnen de kortste keren had ik een enorm leuke RT-opdracht bij mij in buurt voor twee ochtenden in de week. De opdracht was om met kinderen uit groep 6, 7 en 8 achterstanden, ontstaan door de coronaperiode, op het gebied van begrijpend lezen en rekenen weg te werken en vooral ook te werken aan het zelfvertrouwen van de leerlingen. Een ontzettend leuke opdracht, leuke leerlingen en een fijne school.’

Leuk, gedreven en enthousiast team

‘De software en beschikbare materialen via Educto zijn heel toegankelijk en fijn om mee te werken. Het is prettig om af en toe te kunnen sparren met de begeleider, zeker bij het opstellen van de behandelplannen. Het fijne van Educto is dat je de vrijheid en het vertrouwen krijgt je eigen draai te geven aan een opdracht (uiteraard in overleg met de school), maar wel een vangnet hebt als je er niet uitkomt. Ook is er een appgroep met andere behandelaars waar eventuele vragen in gesteld kunnen worden. Ondanks het feit dat je alleen bent en zelfstandig moet werken, heb je toch het gevoel bij een team te horen, dat is prettig. Educto denkt mee en heeft een enorm leuk, gedreven enthousiast team.’

‘Op dit moment is het voor mij wat tijd betreft lastig een nieuwe opdracht in te plannen, maar ook daarin willen de begeleiders meedenken om toch een goede match te vinden. Educto kijkt goed of de school en de behandelaar bij elkaar passen en daarom werkt het zo goed en zijn alle partijen tevreden.’ ‘Dus ik kan zeker andere zzp'ers aanraden zich aan te sluiten! Het is laagdrempelig en de begeleiding is top,’ antwoordt Kim op de vraag of ze nog een boodschap heeft voor mensen die nog twijfelen om zich als zzp’er bij ons aan te sluiten.

Gerelateerde verhalen

Extra personeel op school
Leestijd: ~ 1 minuut | 20 mei '24
Samenwerken aan succes: sterker dit schooljaar
Leestijd: ~ 1 minuut | 14 mei '23
Het avontuur van het zzp-schap
Leestijd: ~ 1 minuut | 6 mei '23

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!