Extra personeel op school | Educto

Extra personeel op school

"Ziek en piek"

Leestijd: ~ 1 minuut

Sommige scholen en schoolbesturen hebben moeite hun formatie rond te krijgen. Met als gevolg dat kwetsbare leerlingen steeds soms in de knel komen. Ook zijn er gedurende een schooljaar pieken in de belasting voor leraren. Soms ontbreekt hierdoor tijd voor extra aandacht en ondersteuning voor leerlingen.

Wie kunnen de school helpen?

Onderwijsspecialisten, onderwijsadviseurs, intern begeleiders bijvoorbeeld zijn professionals die gespecialiseerd zijn in bepaalde aspecten van het onderwijs, zoals taalontwikkeling of sociaal-emotionele ontwikkeling of in algemene ondersteuning op het gebied van onderwijs en zorg. Zij werken nauw samen met leerkrachten om ervoor te zorgen dat iedere leerling de ondersteuning krijgt die hij/zij nodig heeft.

Interne begeleiders, vaak afgekort als IB'ers, spelen een centrale rol in het begeleiden van leerlingen met speciale behoeften. Zo coördineren zij de zorg rondom de leerling en zorgen voor een brug tussen ouders, leerkrachten en externe hulpverleners. Ze houden ook kindgesprekken waarin ze met de leerling praten over hun ervaringen, gevoelens en behoeften.

Ziek en piek

Iedere leerling vol vertrouwen en stralend naar school. Dat is iets wat wij allemaal graag willen. Maar hoe wordt ziekteverzuim van bijvoorbeeld intern begeleiders of zorgcoördinatoren opgevangen? Met extra handen helpen wij scholen en samenwerkingsverbanden zoals die van jou. Samen zorgen wij dat de leerlingen de juiste ondersteuning krijgen op het gebied van onderwijs en zorg.

Onze interne begeleiders, zorgcoördinatoren, orthopedagogen en onderwijsassistenten staan klaar om jouw leerlingen te helpen op het kruispunt van onderwijs en zorg. Wij detacheren geen leerkrachten. Ook wij willen de leerkracht graag in de school houden. Samen zorgen we voor een soepele werking van jouw team, met de zorg en aandacht die de leerlingen en jij verdienen.

Ben jij zelf zzp'er en IB'er, zorgcoördinator of onderwijsadviseur? Je bent van harte welkom in ons team!

Gerelateerde verhalen

Gevarieerde opdrachten
Leestijd: ~ 4 minuten | 5 jun '23
Alles over de brugfunctionaris
Leestijd: ~ 3 minuten | 18 jun '24
Aantal zzp’ers in Nederland groeit
Leestijd: ~ 2 minuten | 15 jun '24

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!