Maak een vliegende start in de zilveren weken! | Educto

Maak een vliegende start in de zilveren weken!

"Geef na de kerstvakantie, in de zilveren weken, een boost aan de groepssfeer in de klas!"

Leestijd: ~ 1 minuut

Na elke langere schoolvakantie, zoals de kerstvakantie, vindt opnieuw het proces van groepsvorming plaats. Het proces van weer aan elkaar wennen en aftasten wat ieders plek en rol is in de groepsdynamiek verloopt in deze weken. Ook wel bekend als de zilveren weken. Natuurlijk wil je dit proces optimaal faciliteren, zodat er een veilige en plezierige omgeving gecreëerd wordt. Voor de leerlingen en voor jou. Met zoveel mogelijk rust, want meidenvenijn of haantjesgedrag hebben natuurlijk invloed op de sfeer inde klas. Wij denken graag mee hoe leerlingen mentaal sterker worden, lekkerder in hun vel zitten en daardoor effectiever leren en de sfeer beter wordt.

Creëer een positieve groepssfeer

Leerlingen en leerkracht gaan samen aan de slag met thema’s zoals contact maken, grenzen aangeven en respecteren en vertrouwen in jezelf en in elkaar. Onderwerpen als emotie, spanningsregulatie en samenwerken staan ook op de agenda. Diverse spellen en werkvormen worden ingezet om de groepssfeer te versterken. Het doel? Elkaar beter leren kennen en het actief stimuleren van groepsvorming om een inspirerend leerklimaat te creëren.

Meer weten? Neem een kijkje bij:

https://educto.nl/arrangementen/klasinteractie-bevordering

https://educto.nl/arrangementen/kickstart

Is er meer nodig?

Denk je dat er meer nodig is om te werken aan een goed klimaat in de klas? Met het programma ‘Klas(s) en klimaat’ helpen wij leerkrachten, kinderen en ouders om op een opbouwende manier een positieve en blijvende verandering te realiseren. Ook daar vertel ik je graag meer over.

https://educto.nl/arrangementen/klas-en-klimaat

Wil jij de mogelijkheden bespreken of van gedachten wisselen? Neem contact op via 078 7900053 of ons contactformulier. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag een stapje verder.

Gerelateerde verhalen

‘Makky’
Leestijd: ~ 3 minuten | 29 jun '24
Shadowbegeleiding: in dienst van het kind 
Leestijd: ~ 5 minuten | 18 jun '24
De kracht van Shadow begeleiding
Leestijd: ~ 4 minuten | 15 jun '24

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!