Subsidie heterogene brugklassen | Educto

Subsidie heterogene brugklassen

"Bied ruimte aan leerlingen om achterstanden in te halen"

Leestijd: ~ 2 minuten

Het doel van de subsidie heterogene brugklassen is om middelbare scholen te stimuleren hun brugklassen zo in te richten dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas zitten. Zo krijgen leerlingen in de eerste leerjaren van de middelbare school meer tijd om op het voor hen beste passende niveau te komen.

Invulling subsidie heterogene brugklassen

Het introduceren van één of meerdere heterogene brugklassen bij jullie op school. Óf verlenging en uitbreiding van bestaande heterogene brugklassen met een extra schoolsoort of leerweg. Ook het door ontwikkelen en verbeteren van reeds bestaande heterogene brugklassen kan een mogelijkheid zijn.

Aanleiding subsidie

Aanleiding voor deze subsidie is de toegenomen kansenongelijkheid vanwege de coronacrisis. Heterogene brugklassen bieden de ruimte aan leerlingen om eventuele achterstanden in te halen. Dit stimuleert kansengelijkheid. Dat vinden wij heel belangrijk omdat ieder kind het verdient om zich te kunnen ontwikkelen.

De aanvraagperiode van de eerste subsidieronde heterogene brugklassen is inmiddels verstreken. Heeft jouw school de subsidie aangevraagd? Wij denken graag met je mee over de invulling. De uitvoering van de eerste aanvraagronde is verlengd t/m 31 juli 2024.

Waar kun je aan denken bij de invulling van de subsidie?

NT2 begeleiding

Taalstimulering is het voornaamste doel van de begeleiding. Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Hierdoor worden kinderen zo snel mogelijk taalvaardig. Meer weten over NT2? https://www.educto.nl/arrangementen/nt2

Shadow

Leerlingen met afwijkend of negatief gedrag hebben invloed op zichzelf en hun omgeving. Wil jij de sociaal emotionele ontwikkeling van deze leerlingen ontwikkelen? Een shadow kan je helpen. De leerling wordt via de shadow aangespoord in de klas of buiten de klas op dat waar hij of zij moeite mee heeft. Taakaanpak, emotieregulatie of concentratie zijn daar mooie concrete voorbeelden van. De begeleider is een soort Japie Krekel voor de leerling. Meer weten? Collega Lonneke vertelt:
https://www.educto.nl/verhalen/shadow-begeleiding-toegelicht

Burgerschap

Met de focus op de belangrijkste maatschappelijke thema's is dit een eenvoudige en leuke manier om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende aspecten binnen het thema burgerschap. Meer weten? https://www.educto.nl/arrangementen

SELF

Meer kinderen dan ooit zitten niet lekker in hun vel, waardoor zij niet optimaal tot leren en ontwikkeling komen. Wij denken graag mee hoe je deze leerlingen het beste kunt ondersteunen bij de sociaal emotionele ontwikkeling. Meer weten? https://www.educto.nl/arrangementen/self-arrangement

Wil jij de mogelijkheden bespreken of van gedachten wisselen? Neem contact met ons op. Wij helpen jou daarmee de leerlingen op jouw school graag een stapje verder.

Gerelateerde verhalen

Leesvaardigheid Nederlandse jongeren onder druk
Leestijd: ~ 3 minuten
Logopedie in de digitale wereld: een wereldwijde reis
Leestijd: ~ 4 minuten
Shadow begeleiding voor kinderen
Leestijd: ~ 1 minuut

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!