Samenwerken aan succes: sterker dit schooljaar | Educto

Samenwerken aan succes: sterker dit schooljaar

"Van subsidiemogelijkheden tot ondersteuning bij 'ziek en piek', begin het schooljaar met vertrouwen."

Leestijd: ~ 2 minuten

De subsidieregeling "School en Omgeving" is een overheidssubsidie die gericht is op het ondersteunen van scholen bij het creëren van een stimulerende en inclusieve leeromgeving. De regeling biedt scholen de mogelijkheid om te investeren in projecten die bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van leerlingen. Dat is voor ons een belangrijk speerpunt.

Belangrijk voor scholen

Deze subsidie is van belang voor scholen, omdat het hen in staat stelt om hun leerlingen een holistische leerervaring te bieden. Het creëren van een omgeving die zich richt op individuele behoeften en ontwikkeling, is cruciaal voor het stimuleren van leergierigheid en kansengelijkheid. Met de School en Omgeving Subsidie kunnen scholen, ongeacht de thuissituatie of omgeving van leerlingen, ervoor te zorgen dat de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit zorgt voor kansengelijkheid in het onderwijs. 

Aanvraagperiode

De aanvraagperiode voor deze subsidie loopt van 28 augustus tot 29 september 2023. Zorg ervoor dat je de aanvraag op tijd indient.

Bestedingsmogelijkheden

De subsidieregeling is flexibel en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden binnen de schoolomgeving. Zoals het verbeteren van onderwijsfaciliteiten, het aanbieden van extra ondersteuning voor leerlingen en het verbeteren van de fysieke leeromgeving.

Aanvraag en verantwoording via Educto

Wil je hulp bij de aanvraag van deze subsidie? Wij helpen graag om het volledige subsidietraject coördineren. Van aanvraag tot de administratieve verantwoording. 

Wij zorgen voor een gestroomlijnd proces waarbij ons digitale platform fungeert als een centraal punt waar scholen hun subsidieaanvraag kunnen indienen en de voortgang van hun projecten kunnen volgen. 

"Dit biedt scholen de mogelijkheid om zich te concentreren op wat er echt toe doet: het bieden van uitstekende onderwijs aan hun leerlingen."

Invulling via Educto

Wij geloven in het maximaliseren van de positieve impact van onderwijszorg. Daarom bieden we scholen de expertise en begeleiding die nodig is om de School en Omgeving Subsidie optimaal te benutten. Samen werken wij aan het ontwikkelen en uitvoeren van projecten die de kwaliteit van onderwijs en zorg verbeteren. In de komende weken ontvang je meer informatie over hoe scholen deze subsidie kunnen benutten en wat wij voor je kunnen betekenen.

Gerelateerde verhalen

Gevarieerde opdrachten
Leestijd: ~ 4 minuten | 5 mei '23
De Troonrede en onderwijs
Leestijd: minder dan 1 minuut | 20 mei '23
Hoe OBS Portland de basisvaardigheden versterkt
Leestijd: ~ 4 minuten | 6 mei '24

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!