Subsidie op naar de brugklas | Site Name

Subsidie op naar de brugklas

""

Leestijd: minder dan 1 minuut

Ben jij een school en wil jij graag weten hoe jij je leerlingen kan helpen in de overgang naar het voortgezet onderwijs?

Om de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs te bevorderen kunnen scholen tot 30 april een beroep doen op de POVO subsidie. Maar hoe kun je als school hier in aanmerking voor komen?

De begeleiding moet bestaan uit minimaal 100 klokuren per leerling. Educto kan ondersteuning bieden bij de invulling van (een deel van) deze uren.
Tijdens de begeleiding wordt er gewerkt aan minimaal 2 van de volgende onderwerpen:

1. Cognitieve vaardigheden: verbeteren van taal- en leesvaardigheden en rekenen.
2. Metacognitieve vaardigheden: versterken van zelfstandig leren, effectieve werkhouding en plannen ten behoeve van de overgang naar het vo.
3. Omgevingsfactoren: vergroten ouderbetrokkenheid, benutten van netwerk uit omgeving, versterken van de sociale vaardigheden en/of begeleiden bij schoolkeuze.

De aanvraag moet worden ingediend via Dus-I. Vanuit Educto hebben wij ervaring met de invulling en aanvraag van deze subsidie regeling. Wij helpen je graag op weg.

Ja, ik wil graag concrete voorbeelden over de PO-VO subsidie

Gerelateerde verhalen

Leren leren: versterken van executieve functies
Leestijd: minder dan 1 minuut | 19 jul '24
Hoe OBS Portland de basisvaardigheden versterkt
Leestijd: ~ 4 minuten | 25 jul '24
Helpen bij een fijne overgang naar het VO
Leestijd: ~ 5 minuten | 26 jul '24

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!