Alles wat je wilt weten over rekenen | Educto

Alles wat je wilt weten over rekenen

"Bij rekenen oefen je met getallen en bewerkingen"

Leestijd: ~ 1 minuut

Wat leer je bij rekenen?

Rekenen is een van de hoofdvakgebieden op de basisschool. Denk hierbij aan: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machtsverheffen en worteltrekken. Bij rekenen oefen je met getallen en bewerkingen. En leer je inzicht krijgen in de methodes.

Wat is doel van rekenen?

Door rekenen krijgen leerlingen inzicht in structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen. Ook leren zij dit in praktische situaties toe te passen. Rekenen op de basisschool ontwikkelt bovendien het analytisch denken bij wiskunde op het voorgezet onderwijs. Dit is weer belangrijk voor allerlei andere vakken zoals economie en biologie. Daarmee is rekenen een van de belangrijkste basisvaardigheden.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Rekenen met plezier, dat staat centraal bij onze aanpak. Wij denken dat ieder kind kan leren rekenen, én dat ieder kind dit met plezier kan leren. Door klassieke rekenmethodes te combineren met meer out-of-the-box methoden en door doelgericht, strategisch en gericht op de behoeften van het kind te werken, werken we aan de rekenontwikkeling. Door deze rekenmethodes te combineren met spelen en bewegen zorgen we ervoor dat leerlingen met plezier leren werken met cijfers en getallen!

Wie dacht dat rekenen altijd stilletjes zittend moet worden gedaan, heeft het mis. Er zijn namelijk verschillende vormen van bewegend leren die de rekenvaardigheden van kinderen kunnen verbeteren. Op een leuke manier.

Gerelateerde verhalen

Eerst tekenen, dan rekenen
Leestijd: ~ 2 minuten | 27 jun '24
Rekenvaardigheid 14 jarigen onder niveau
Leestijd: ~ 1 minuut | 7 jun '24
Beweging en rekenen: een goede combinatie
Leestijd: ~ 2 minuten | 30 jun '23

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!