Moving Math - Kinderen spelenderwijs leren rekenen | Educto

Moving Math

Moving Math is ontwikkeld om kinderen spelenderwijs het automatiseren van rekensommen te laten trainen en verbeteren. We hebben spellen ontwikkeld waarbij kinderen op hun eigen niveau uitgedaagd worden om het optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen te trainen zonder dat ze het gevoel hebben dat ze een rekenles volgen. Het automatiseren wordt onbewust getriggerd en getraind tijdens het uitvoeren van beweegactiviteiten waarbij de zowel de grove als de fijne motoriek aangesproken worden. Zo worden basisvaardigheden en sociaal emotionele vaardigheden ontwikkeld.

Moving Math via Educto

Deze partner staat bol van de enthousiaste professionals die al jaren een gezonde, energieke en positieve omgeving creëren. Vanuit deskundigheid geven zij invulling waar scholen, bso’s en sportverenigingen een basis vinden voor hun ambities binnen sport, vrije tijd, educatie en maatschappelijke doelstellingen. Zo leveren ze een bijdrage aan de maatschappelijke participatie en sociale cohesie, en leren jonge mensen om gaan met normen en waarden.

Inzet van begeleiding

In deze lessenreeks is er een opbouw waarbij alle rekenvormen aan bod komen en worden de sommen steeds uitdagender. Uiteindelijk werken we naar een Escape room eindspel toe in les zes waarbij de kinderen beweegopdrachten in combinatie met met rekensommen moeten voltooien om te kunnen “ontsnappen” uit de zaal. Wat staan centraal?

  • Communiceren

  • Grenzen aangeven

  • Vertrouwen in jezelf

  • Vertrouwen in de ander

  • Veiligheid en respect

  • Samenwerken

Voor wie?

Voor leerlingen in het basisonderwijs.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download brochure: 'Moving Math'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cindy Huurman

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag