POVO Subsidie 2023 - Informatie over aanvraag en besteding | Educto

POVO Subsidie

Wat een leuk en spannend jaar gaan de kinderen uit groep 8 tegemoet. Wij hebben een mooi programma ontwikkeld waarbij wij op een leuke en vooral praktische manier de kinderen nóg beter voorbereiden op die grote en spannende stap komend schooljaar. Ze leren vaardigheden waar zij de rest van hun schoolcarrière profijt van hebben.

Voor wie is deze subsidie?

Deze subsidie is voor leerlingen die nu in groep 7 zitten en volgend jaar naar groep 8 gaan. Deze leerlingen worden aan de hand genomen in groep 8 tot halverwege het eerste brugklasjaar. Het gaat om leerlingen die met meer ondersteuning of hulpbronnen, beter voorbereid zijn op het VO. En een steuntje in de rug zodat ze kunnen doorstromen naar een voor hen passend niveau. 

Voorwaarden vooraf

Voor een traject worden minimaal acht leerlingen geselecteerd per school. Met dit traject wordt voldaan aan de eisen van de subsidieregeling. Dat betekent dat cognitieve (didactische), meta-cognitieve vaardigheden (executieve functies) en omgevingsfactoren (ouderbetrokkenheid) centraal staan. Samen met de leerkracht(en) maken wij een programma op maat vanuit het startgesprek dat altijd voorafgaat aan de uitvoering. Met elkaar bepalen wij op welke thema's de focus komt te liggen, op basis van de hulpvragen van de leerlingen.

Hoe kunnen scholen subsidie aanvragen?

De aanvraag moet worden aangevraagd via Dus-I. Om de subsidie aan te vragen moet onder andere de doelgroep, activiteiten en begroting worden vermeld. Zoals in deze voorbeeldversie. Wij helpen je graag met de inhoudelijke verantwoording. 

De begeleiding volgens de subsidie moet bestaan uit minimaal 100 klokuren per leerling. Wij kunnen ondersteuning bieden bij de invulling van (een deel van) deze uren. Begeleiding kan al worden aangevraagd vanaf een leerling. Voor kleine aantallen hanteren wij individuele trajecten en vanaf acht leerlingen is onderstaand begeleidingstraject mogelijk. Ook klasgenoten profiteren mee van onze klassikale lessen.

Centrale thema’s

1. Op naar de brugklas: hier bespreken we wat er anders is in de brugklas en hoe je je daarop kunt voorbereiden. 

2. Mindset: er wordt onder andere gesproken over de werking van het brein, eigenaarschap over het leren en fixed en growth mindset. Daarnaast wordt met de leerlingen besproken hoe je toetsdruk de baas kunt blijven

3. Leerstrategieën: we bespreken de verschillende leerstrategieën en onderzoeken welke leerstrategieën bij de leerling passen.

4. Plannen en organiseren: centraal staat het organiseren van je werkplek, hoe plan je je huiswerk en hoe ga je om met grotere opdrachten?

5. Kracht van de groep: hier komen onderwerpen aan de orde als ‘hoe werkt dat in een groep?’ en ‘hoe kun jij daarin je plekje vinden?’ en daarin zowel de leuke als minder leuke dingen die in een groep kunnen gebeuren.

6. Didactische voorbereiding: hierbij ligt de focus op de verwachte didactische vaardigheden op het VO op het gebied van begrijpend lezen en/of rekenen.

Dit arrangement is bedoeld voor scholen waarbij het minimale aantal van 8 leerlingen uitdagend is, maar er toch leerlingen zijn die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De concrete inhoud van ons individuele programma wordt in onderling overleg afgestemd.

Het is niet mogelijk om het groepsarrangement te combineren met een individueel arrangement.

Contact opnemen

Ben je er klaar voor om de overstap naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te maken? Het is tijd om in actie te komen. Stuur je hulpvraag in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Zorg voor een soepele overgang naar de brugklas en kies voor het POVO overgangstraject.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download de brochure: 'POVO-Subsidie'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Cindy Huurman

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag