Wat is een zorgarrangement?

clock

15 april, 2019

Folder

Behandeling

comment

0 reactie

Zorgarrangementen zijn ontstaan in het kader van Passend Onderwijs. Ze zijn ontwikkeld voor kinderen met complexe hulpvragen die het niet redden zonder een gecombineerd aanbod van onderwijs en zorg. Een zorgarrangement mag dan ook niet zuiver didactisch worden ingezet; dit valt immers binnen de basisondersteuning. Bij een zorgarrangement gaat het om extra ondersteuning door een externe partij.

Op welke manieren kan een zorgarrangement worden ingevuld?

In overleg met de intern begeleider wordt de zorgbehoefte van de leerling in kaart gebracht. Naar aanleiding daarvan wordt het zorgarrangement ingevuld. In de praktijk zien we de volgende mogelijkheden:

  • begeleiding individueel of in groepen;
  • korte of lange begeleidingen;
  • tijdelijke of langdurende trajecten;
  • veel of weinig geplande overlegmomenten met de leerkracht en/of intern begeleider;
  • begeleiding in de klas of buiten de klas in een aparte ruimte binnen de school.

Hoe vraagt u een zorgarrangement aan?

Een zorgarrangement wordt doorgaans door de intern begeleider aangevraagd bij het samenwerkingsverband. Voor de aanvraag is een OPP (ontwikkelingsperspectiefplan) nodig dat beschrijft wat de doelen van de leerling aan het einde van de schoolloopbaan zijn en wat er nodig is om die doelen te bereiken.

Naast het OPP vraagt het samenwerkingsverband vaak een offerte voor de kosten van het zorgarrangement. Educto stelt deze offerte op, gebaseerd op de wensen van de school. En als u dat wilt ondersteunt Educto ook bij het formuleren van de zorgbehoefte van de leerling.

Welk budget kunt u verwachten voor het zorgarrangement?

Het budget dat voor het zorgarrangement wordt vrijgegeven hangt sterk af van de vraag en wens van de school zoals omschreven in het OPP en de offerte van Educto. Als ervaringsdeskundige kan Educto adviseren bij het aanvragen van een realistisch budget.

Educto en zorgarrangementen: een maatwerkoplossing binnen de school

Hét Kindzorgcentrum Educto heeft uitgebreide kennis en kunde in huis op het gebied van leer- en ontwikkelingsstoornissen. Ondersteuning door Educto wordt aangeboden onder verschillende ‘labels’, die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen disciplines. De labels staan onderling in nauw contact, wat het mogelijk maakt ondersteuning te bieden bij complexe hulpvragen. Maar ook om maatwerk te leveren, toegespitst op de specifieke leerling. Wij delen onze expertise met de leerkracht, die we van A tot Z bij de begeleiding betrekken. Zo gaat Educto samen met de school voor excellent resultaat!

Wil je meer weten? Download dan hier de folder, mail onze coördinator Mariska Priem – Froon via m.priem@educto.nl of bel 078-790 00 53. We bespreken dan graag de mogelijke maatwerkoplossingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap