Executieve functies - Plannen en organiseren | Site Name

Executieve Functies

Wil jij je leerlingen via Executieve Functies helpen bij het plannen en leren van het huiswerk? Plannen en organiseren zijn de basisvoorwaarden voor het efficiënt maken van schoolwerk. Wanneer er geen overzicht is over het schoolwerk, zijn leerlingen extra tijd kwijt bij diverse schooltaken, waaronder het maken van huiswerk. Vaak weten kinderen niet welke manieren van leren er zijn en welke manier van leren bij hen past. Bij dit arrangement werken wij met de leerlingen aan de voorwaarden om te komen tot leren. Planning, taakaanpak en organiseren van je werk staan onder andere centraal.

Executieve Functies via Educto

Executieve functies beschrijven alle processen in de hersenen die nodig zijn om activiteiten, waaronder leren, succesvol te volbrengen. Executieve functies zijn belangrijk bij alle activiteiten in ons leven: deze functies organiseren samen de randvoorwaarden voor succes.

In de eerste les wordt een vragenlijst afgenomen om te kijken wat de beginsituatie is. Aan de executieve functies wordt gewerkt door gebruik te maken van het schoolwerk. Dit kunnen bijvoorbeeld methode gebonden materialen zijn of huiswerkopdrachten. In overleg met de school wordt bepaald waar de nadruk op komt te liggen tijdens de lessen. We werken met begeleidingsplannen en werken doelgericht. Aan het einde volgt een eindverslag van de behandelde onderdelen en een advies aan leerling en ouders voor oefening thuis en/of eventueel vervolg.

Inzet van begeleiding

De begeleiding bestaat uit:

  • Taakaanpak.

  • Planning en organisatie.

  • Organiseren van je (huis)werk.

  • Volgehouden aandacht.

  • Taakinitiatie.

  • Werkgeheugen.

Vragen?

Ben je er klaar voor om de executieve functies van leerlingen verder te ontwikkelen? Het is tijd om in actie te komen. Stuur je hulpvraag in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download brochure: 'Executieve Functies'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Simone van Bentum

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger
Verzenden

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag