Executieve functies

Wil jij je leerlingen via Executieve Functies helpen bij het plannen en leren van het huiswerk? Plannen en organiseren zijn de basisvoorwaarden voor het efficiënt maken van schoolwerk. Wanneer er geen overzicht is over het schoolwerk, zullen leerlingen extra tijd kwijt zijn bij diverse schooltaken, waaronder het maken van huiswerk. Vaak weten kinderen niet welke manieren van leren er zijn en welke manier van leren bij hen past. Bij dit arrangement werken wij met de leerlingen aan de voorwaarden om te komen tot leren. Planning, taakaanpak en organiseren van je werk staan onder andere centraal.

Executieve Functies via Educto

Executieve functies beschrijven alle processen in de hersenen die nodig zijn om activiteiten, waaronder leren, succesvol te volbrengen. Executieve functies zijn belangrijk bij alle activiteiten in ons leven: deze functies organiseren samen de randvoorwaarden voor succes.

In de eerste les wordt een vragenlijst afgenomen om te kijken wat de beginsituatie is. Er wordt aan de executieve functies gewerkt door gebruik te maken van het schoolwerk. Dit kunnen bijvoorbeeld methode gebonden materialen zijn of huiswerkopdrachten. In overleg met de school wordt bepaald waar de nadruk op komt te liggen tijdens de lessen. We werken met begeleidingsplannen en werken doelgericht. Aan het einde volgt een eindverslag van de behandelde onderdelen en een advies aan leerling en ouders voor oefening thuis en/of eventueel vervolg.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan!

Download hieronder de gratis brochure.

Download brochure:

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact op met een van onze medewerkers of vul het contact formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Ilse Verweij

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen. Deel jij ook je ervaring?

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag