Alles wat je wilt weten over woordenschat | Educto

Alles wat je wilt weten over woordenschat

"De woordenschat kan uitgebreid worden door voorlezen"

Leestijd: minder dan 1 minuut

Wat verstaan we onder woordenschat?

De woordenschat is het totaal van de woorden die het kind kent. Daarbij is er verschil tussen de receptieve en de productieve woordenschat.

  • Receptieve woordenschat: het kind begrijpt deze woorden wel, maar gebruikt deze woorden nog niet.

  • Productieve woordenschat: het kind gebruikt deze woorden.

De woordenschat kan uitgebreid worden door voorlezen, het verder ontwikkelen van de eigen leesvaardigheid en het stimuleren van begrijpend lezen.

Woordenschat in de praktijk

Ieder kind heeft baat bij een grotere woordenschat. Het kind leert daardoor de wereld om hem heen beter begrijpen. Hoe kan je woordenschat uitbreiden? Woordenschat vergroten kan bijvoorbeeld door zelf soms een moeilijk woord te gebruiken. Maar ook veel lezen bevordert de woordenschat. Zowel boeken als stripverhalen lezen vergroot het aantal woorden dat een kind kent.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Woordenschat via Educto geeft leerlingen die dat nodig hebben op een leuke en goede net dat beetje extra zelfvertrouwen. Door veel en spelenderwijs te oefenen, helpen wij leerlingen weer op de goede weg. Bovendien wordt spelling zo behapbaar en weer leuk. Zo krijgen alle leerlingen de kans om te ontwikkelen op de manier die bij hen past.

Gerelateerde verhalen

Eerst tekenen, dan rekenen
Leestijd: ~ 2 minuten | 27 mei '24
Rekenvaardigheid 14 jarigen onder niveau
Leestijd: ~ 1 minuut | 7 mei '24
Alles wat je wilt weten over rekenen
Leestijd: minder dan 1 minuut | 7 mei '24

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!