Woordenschat & spelling

Spelling & werkwoordspelling via Educto

Tijdens dit arrangement proberen we de leerlingen weer op weg te helpen met spelling. In het geval van werkwoordspelling is er aandacht voor de verschillende werkwoorden en de regels die voor die specifieke woorden gelden. Bij spelling wordt er gekeken naar de verschillende woordcategorieën en bijbehorende regels. Daarnaast proberen we door middel van ezelsbruggetjes de stof inzichtelijk te maken en door leuke spelvormen de leerlingen weer te motiveren.

We starten dit arrangement indien nodig met een beginmeting (bijvoorbeeld het PI-dictee), waarbij we kijken welke regels de leerlingen kunnen toepassen en welke regels de leerlingen wel kennen maar niet weten hoe en wanneer toe te passen. Op basis van de hiaten schrijven we een begeleidingsplan. Tijdens de begeleidingssessies wordt er extra instructie gegeven omtrent de spelling categorieën. Het gebruik van de categorieën wordt ingeslepen door modeling, spelenderwijs werken en de afname van kleine dictees die vervolgens besproken worden. Na afloop van het arrangement wordt het effect van de begeleiding geëvalueerd, wordt dit effect in een evaluatieverslag beschreven en zal dit met de betrokkenen worden besproken.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan!

Download hieronder de gratis brochure.

Download brochure

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact op met een van onze medewerkers of vul het contact formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.