Alles wat je wilt weten over remedial teaching | Educto

Alles wat je wilt weten over remedial teaching

"Herstellend leren"

Leestijd: ~ 2 minuten

Remedial teaching is een specifieke vorm van onderwijs die zich richt op kinderen die extra hulp nodig hebben. Het gaat vaak om kinderen die moeite hebben met bepaalde vakken of die een leerachterstand hebben of met gedragsproblemen.

Een remedial teacher helpt je kind echt vooruit

Hoe werkt remedial teaching in de praktijk?

  • Uw kind krijgt een paar keer per week begeleiding.

  • De remedial teacher bekijkt samen met u welke hulp uw kind nodig heeft. Bijvoorbeeld bij lezen, rekenen of spellen.

  • De remedial teacher begeleidt uw kind na schooltijd met extra oefeningen. Soms persoonlijk, soms in groepjes.

Remedial teaching is geen bijles. Remedial teaching richt zich op de manier waarop uw kind leert. Bij bijles gaat het om de inhoud van een bepaald vak.

Wanneer heeft een leerling een remedial teacher nodig?

Vaak als standaard lesmethoden niet voldoende resultaat opleveren. Remedial teaching gaat dieper in op de individuele behoeften van een leerling. Zo kan maatwerk worden geboden. De betekenis van remedial teaching is in feite 'herstellend leren'. Het helpt leerlingen hun achterstanden in te halen en zo tot bloei te komen.

Vindt een kind op jouw school lezen, rekenen of spellen moeilijk? Of kan het zich niet goed concentreren? Dan kan de school een remedial teacher, vaak RT'er genoemd inschakelen. Een remedial teacher geeft extra hulp.

Wie geeft remedial teaching?

De remedial teacher is een bevoegd leerkracht (PO, VO of MBO) en heeft vervolgens een Master gevolgd op het gebied van (special) educational needs. De remedial teacher is specialist op het gebied van leer- en/of gedragsproblemen en biedt de stof zo aan dat het aansluit bij de behoeften van de leerling. Er wordt gekeken op welke manier het kind leert en wat het nodig heeft om verder tot ontwikkeling te komen. De begeleiding wordt hierop aangepast. De inzet van deze specialisten is van onschatbare waarde. Het zorgt ervoor dat iedere leerling de kans krijgt om te bloeien en zijn of haar talent te ontwikkelen. Wij begrijpen wij dit en bieden we een breed scala aan ondersteunings- en begeleidingstrajecten om scholen en leerlingen te helpen. Ben je zzp'er en remedial teacher? Je bent van harte welkom in ons team!

Gerelateerde verhalen

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!