Remedial Teaching | Educto

Remedial Teaching Begeleiding

In het onderwijs merk je al snel dat geen enkel kind hetzelfde is. Sommige leerlingen zijn goed in rekenen en anderen weer in taal, maar soms zijn er ook leerlingen waarbij het leren niet zo makkelijk verloopt. Dit kan komen omdat ze moeite hebben met een bepaald vak of door gedragsproblemen en/of angsten.

Remedial Teaching via Educto

Bij remedial teaching worden de unieke leerbehoeften van de leerling in kaart gebracht door middel van een didactisch onderzoek. Hierna stelt een gekwalificeerde Remedial Teacher een begeleidingsplan op waarin hij of zij de doelen beschrijft die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van de leerling. Hierin staat altijd de hulpvraag centraal.

Met Remedial Teaching Begeleiding ervaar je direct als school lastenverlichting. Remedial Teaching kan zowel individueel als in groepsverband worden ingezet bij vakken zoals rekenen, lezen, spellen en begrijpend lezen. In overleg met de school wordt er gekeken voor welke leerlingen, op welke momenten en voor welke vakken de RT-uren worden ingezet. Geheel flexibel, dit betekent dat de leerlingen, vakgebieden en groepen in overleg gedurende het schooljaar kunnen wisselen.

Het werken in groepsverband heeft als voordeel dat de leerling zich niet afgezonderd voelt en ook kan leren van zijn of haar groepsgenoten. Deze positieve effecten werken vaak ook door in de klas.

Kwaliteit vinden wij bij Educto erg belangrijk. Daarom gaan wij altijd doelgericht te werk, ook bij RT-begeleiding. Deze doelen worden samen met school geformuleerd. De voortgang van de leerlingen kan worden bijgehouden middels onze begeleidingsplannen of in het systeem van school. Daarnaast kan indien gewenst in een online schriftje de voortgang van de leerlingen worden bijgehouden.

Inzet begeleiding Remedial Teaching

De Remedial Teaching kan op verschillende manieren worden ingezet:

  • Wekelijks werken met vaste groepjes leerlingen.

  • In de klas de verlengde instructie verzorgen.

  • Buiten de klas de pre-teaching verzorgen.

  • Vast aantal uren aanwezig in de klas ter onlasting van een leerkracht.

  • Individuele begeleiding voor de leerling met gedragsproblematiek.

Voor wie?

Voor alle leerlingen in groep 3 t/m 8 en de brugklas.

Bij Remedial Teaching Begeleiding van Educto is het mogelijk om ook de ouders bij het proces te betrekken en eventueel aanvullende ondersteuning, gesprekken en workshops aan te vragen.

Meer weten?

Download de brochure: 'Remedial Teaching'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Simone van Bentum

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.