Rekenvaardigheid 14 jarigen onder niveau | Site Name

Rekenvaardigheid 14 jarigen onder niveau

"Hoe verbeter je de rekenvaardigheid?"

Leestijd: ~ 2 minuten

In het voortgezet onderwijs ligt de rekenvaardigheid van veel tweedeklassers onder het beoogde niveau. Ook blijkt dat zij het vak wiskunde niet leuk vinden en het nut er niet van inzien. Dat schreef de Inspectie van het Onderwijs in het ‘Peilonderzoek Rekenen en Wiskunde’ dat op 27 februari gepubliceerd is.

In een wereld waar onder meer rekenvaardigheid de deur opent naar succes, staan wij klaar om de uitdaging aan te gaan. Wij bieden wij basisscholen unieke zorgonderwijs arrangementen aan. Deze zijn speciaal ontworpen om kinderen met leerproblemen, uitdagingen of achterstanden te ondersteunen en te begeleiden. Van sociaal-emotionele ontwikkeling tot het verbeteren van didactische vaardigheden.

Het antwoord op rekenproblemen

Ons unieke platform brengt scholen, onderwijszorgaanbieders en professional samen om maatwerk in onderwijszorg te leveren. Met een aanbod van ongeveer 30 arrangementen onder verschillende domeinen, zijn we het aanspreekpunt voor onderwijszorg op maat. Onze kracht ligt in ons grote netwerk van ervaren professionals, die zorgvuldig zijn geverifieerd en direct inzetbaar zijn om jouw organisatie te ondersteunen.

Belang van rekenvaardigheid

  • Rekenvaardigheid is cruciaal voor de ontwikkeling en toekomst van elk kind.

  • Het verbeteren van rekenvaardigheden op jonge leeftijd legt een solide basis voor verdere educatie en professionele groei.

Educto's aanpak

  1. Kleinschalige extra ondersteuning van de rekenontwikkeling in het regulier of speciaal onderwijs

  2. Werken aan doelen afgestemd op de behoeften van de leerling(en).

  3. Doelgerichte begeleiding door het schrijven van een begeleidingsplan.

  4. Inzichtelijke vooruitgang door het schrijven van een evaluatieverslag en eventueel een tussen evaluatieverslag.

  5. Duidelijke en directe communicatie met zowel school als ouders door het gebruik van Schriftje, ons medium voor communicatie. Na iedere sessie beschrijft de begeleider kort en bondig aan welke doelen er gewerkt is en hoe dit verliep per leerling. Zo zijn intern begeleiders, leerkrachten en ouders dezelfde dag nog op de hoogte van de begeleiding.

  6. Inzet van een begeleider kan zowel in nauw overleg met de leerkracht als nagenoeg zelfstandig.

De rol van Educto

Educto is meer dan een platform; het is een gemeenschap waar onderwijs en zorg samenkomen. Door scholen, zzp'ers en onderwijszorgaanbieders samen te brengen, faciliteren we een omgeving waarin elke leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft.

Conclusie

Verbeter de rekenvaardigheid vroegtijdig. Wij staan garant voor kwalitatieve ondersteuning en een breed netwerk van professionals, klaar om elke uitdaging aan te gaan. Ontdek de kracht van maatwerk in onderwijszorg en open de deur naar een wereld van mogelijkheden voor iedere leerling.

Ontdek onze rekenvaardigheid arrangementen.

Gerelateerde verhalen

Creatief in het versterken van de basisvaardigheden
Leestijd: ~ 5 minuten | 19 jul '24
Het Toenemende Probleem van Thuiszitters
Leestijd: ~ 2 minuten | 13 jul '24
Waarom het updaten van voorkeuren een gamechanger is
Leestijd: ~ 1 minuut | 11 jul '23

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!