Lerarentekort raakt kwetsbare kinderen | Site Name

Blijvend lerarentekort raakt kwetsbare kinderen extra hard

"Gelijke kansen voor alle leerlingen"

Leestijd: ~ 2 minuten

NOS meldt woensdag 24 januari over het blijvend lerarentekort en hoe dit vooral de kwetsbare kinderen extra hard raakt. Terwijl de basisvaardigheden van leerlingen achteruitgaan, houdt de grote personeelskrapte aan. De Onderwijsraad waarschuwt dat vooral kwetsbare kinderen hard worden getroffen. Op zo'n moment staan wij weer even extra stil bij onze missie: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school.

Ons verhaal

Educto is ontstaan vanuit de passie en visie om iets te betekenen voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben op school. Omdat ze problemen hebben met lezen, rekenen, hun werkhouding, hun spraak- of taalontwikkeling of met andere vaardigheden. Soms is er door de enorme werkdruk op scholen niet de aandacht die scholen graag willen geven. Maar die wel nodig is, zodat kinderen kunnen meedoen in de klas, de resultaten halen die bij hen passen en lekker in hun vel zitten. Nu zowel de werkdruk op scholen als het tekort aan leerkrachten een toenemend probleem blijkt, lopen wij graag nog wat harder om kinderen die gelijke kansen ook echt te bieden.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wil je als school van gedachten wisselen hoe wij leerlingen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van hun basisvaardigheden? Of zoek je juist ondersteuning omdat je door ziekte of andere oorzaken tijdelijk collega’s moet missen? Ook dan denken wij graag met je mee. Bij onze partner Onderwijs & Zorg Personeel staan bevlogen interne begeleiders, orthopedagogen, brugfunctionarissen en onderwijsassistenten klaar om jouw leerlingen te helpen op het kruispunt van onderwijs en zorg. Wij detacheren bewust geen leerkrachten. Ook wij willen de leerkracht graag in de school houden.

Out-of-the-box

Of je op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Je kunt bij ons terecht met ál je vragen en opmerkingen over (extra) onderwijs, onderwijszorg of extra ondersteuning op school. Of het nu gaat om taalachterstanden, een kind dat niet graag naar school gaat, tegenvallende leerresultaten, tekort aan leerkrachten of basisvaardigheden. Wij zoeken de best passende oplossing voor jouw school, mobiliseren de juiste behandelaar uit ons grote netwerk, maken programma’s op maat en denken out-of-the box als de hulpvraag extra ingewikkeld is. Neem contact met ons op via 078 790 00 53.

Gerelateerde verhalen

Rekenvaardigheid 14 jarigen onder niveau
Leestijd: ~ 1 minuut | 7 jul '24
Onze oud-collega Mariska vertelt
Leestijd: ~ 2 minuten | 15 jul '23
Extra personeel op school
Leestijd: ~ 1 minuut | 20 jul '24

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!