Beweging is de basis! | Educto

Beweging is de basis!

Is jouw schoolplein ook een bakfietsparkeerplaats? Dat zie je wel vaker, want een bakfiets is simpel gezegd ‘mooi makkelijk’! In een bakfiets hoeven kinderen namelijk niet zelf te bewegen en kunnen ze gemakkelijk even mee zonder dat je als ouder steeds op hoef te letten of je kind niets gevaarlijks doet. Dit gemak heeft ook een keerzijde.

In de afgelopen tien jaar is de motorische ontwikkeling bij veel kinderen in een vertraging gekomen. Tijdens de lockdown periodes is de motorische ontwikkeling nog eens verslechterd tot een alarmerend niveau. De motorische ontwikkeling hangt namelijk nauw samen met andere ontwikkelingsgebieden zoals de taal, de emotie, sociaal en cognitief. Om de leerstof op school te kunnen verwerken, is het kunnen besturen van het lichaam en het kunnen inzetten van de executieve functies van groot belang. Steeds vaker moeten leerlingen taken uitvoeren waar hun ontwikkeling nog niet rijp voor is. Dit kost veel energie en levert veel frustratie op, waardoor het leren en het totale functioneren voor het kind en de leerkracht moeilijker wordt.

Inzet van begeleiding

• Vier speelse lessen van 1 uur en 1 terugkomles na ongeveer twee maanden.

• Alle aspecten van de motorische ontwikkeling komen aan bod in de vorm van een dierenverhaal, waarbij de houding en beweging van het dier een beroep doen op evenwicht, coördinatie, ruimtelijke oriëntatie, spierkracht, uithoudingsvermogen, lichaamsgevoel en het reguleren van de (spier)spanning.

• Elke les bestaat voor een deel uit het gericht stimuleren van het samen buiten spelen.

• De leerkrachten krijgen handvatten om dagelijks de motoriek in en buiten de klas een impuls te geven.

Het programma is inclusief:

• Het dierenkaartjes bewegingsspel.

• Een boekje met uitleg over 12 onmisbare spellen.


Voor wie?

Het programma 'Beweging is de basis!' is bedoeld voor leerlingen van de onderbouw.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download brochure: 'Beweging is de basis'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Simone van Bentum

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.