Alles op het spel - Leren door te spelen | Educto

Alles op het spel

Wil je de ontwikkeling van je groep verbeteren en tegelijkertijd een ontspannen sfeer creëren? Spelen is de sleutel! Het leerproces wordt aanzienlijk soepeler wanneer de druk wordt verlicht en de spanning verdwijnt. Spelen biedt niet alleen vermaak, maar ook een speelse manier om essentiële vaardigheden te oefenen voor lezen, schrijven, rekenen en de ontwikkeling van executieve functies. Zet dus alles op het spel!

Ontdek de kracht van spelen. Het leerproces verloopt soepeler wanneer de druk vermindert en de sfeer ontspannen is. Speelse activiteiten bieden niet alleen plezier, maar ook de kans om op een ludieke manier essentiële vaardigheden te oefenen, van lezen en schrijven tot rekenen en de ontwikkeling van executieve functies.

• Ontdek de fundamentele rol van beweging en spel in de bevordering van totale ontwikkeling, en vergroot je inzicht in de impact hiervan.

• Verdiep je in de theoretische aspecten van totale ontwikkeling en onderzoek de invloed van stress op het zenuwstelsel voor een grondiger begrip.

• Activeer je kennis door zelf de spellen uit te voeren en deze op maat te maken voor diverse doelgroepen.

• Overwin mogelijke belemmeringen en obstakels gedurende de 15 weken en pas je aan, zodat je elke uitdaging met zelfvertrouwen tegemoet treedt.

• Personaliseer de ervaring voor elke deelnemer, waardoor zij hun eigen kracht optimaal kunnen benutten en groeien.

Met Alles op het Spel combineren we spelen en plezier. Deze training, gebaseerd op het gelijknamige boek, helpt schoolteams spelen en bewegen te integreren in de klas, de gymles of op het schoolplein. Doe mee en ontdek samen de ongekende kracht van de groep, waarin individuen de ruimte krijgen om optimaal te groeien!

Inzet van begeleiding

Ontdek 15 boeiende aspecten in slechts drie bijeenkomsten verspreid over 15 weken.

  • Elke bijeenkomst omvat hands-on spelervaring, op maat gemaakt voor diverse doelgroepen.

  • Verdiep in uiteenlopende voorwaarden, van evenwicht tot samenwerking.

  • Deel je spelervaringen met de kinderen en beleef samen plezier.

  • Overwin uitdagingen en groei samen tijdens deze unieke leerzame reis!

Voor wie?

Alles op het Spel is ontworpen voor leerkrachten (onderbouw, middenbouw, bovenbouw), klassenassistenten en overblijfouders in het basisonderwijs.

Het programma is afgestemd op elk onderwijsniveau en richt zich op bewust lesgeven. We stimuleren bewuste keuzes in de aanpak, waarbij we spelenderwijs ontdekken en ervaren benadrukken. De training bevordert de professionalisering van leerkrachten door specifieke tools en inzichten aan te reiken die passen bij de verschillende fasen van de basisschool.

Meer weten?

Download de brochure

De mogelijkheden bespreken?

Ilse Verweij

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.