Shadow op Maat - Ambulante begeleiding | Site Name

Shadow op Maat

Leerlingen met afwijkend of negatief gedrag hebben invloed op zichzelf en hun omgeving. Als dit gedrag niet kan worden omgebogen, bestaat het risico dat de leerling binnen de schoolse setting niet meer mee kan doen. En zelfs thuis kan komen te zitten. Wil jij de sociaal emotionele ontwikkeling van deze leerlingen ontwikkelen? Een shadow kan je helpen.

Shadow op maat via Educto

Leerlingen met afwijkend of negatief gedrag hebben invloed op hun eigen functioneren, de andere leerlingen in de klas en de leerkracht. Een shadow kan het kind bijstaan in de klas en hem of haar helpen het afwijkende en soms negatieve gedrag om te buigen. Met als doel het kind te leren zelf het gewenste en positieve gedrag te tonen. Deze sociale vaardigheden zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van een leerling.

Leerlingen worden met de inzet van een Shadow in de klas intensief begeleid om te leren hun gedrag, dat van invloed is op hun functioneren en hun omgeving, om te buigen. Leerlingen leren om in verschillende situaties hun gedrag aan te passen, zodat zij binnen de schoolse setting kunnen functioneren. Dit is ook voor kinderen die moeite hebben om instructie te volgen en aan de slag te gaan. Door de inzet van een Shadow kan de leerkracht les blijven geven, terwijl de Shadow een kind extra ondersteuning geeft.

Inzet van begeleiding

Waaruit bestaat de ondersteuning?

• Intake en maken behandelplan.

• Kennismaking leerkracht(en) en leerling.

• Ambulante begeleiding om de leerling gedrag aan te leren.

• Ambulante begeleiding om geleerd gedrag te stabiliseren en afstand te nemen.

• Tussenevaluatie(s).

• Eindevaluatie.

Voor wie?

Dit arrangement is voor leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die hulp nodig hebben bij hun sociaal emotionele ontwikkeling.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download brochure: 'Shadow op Maat'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Angela van Bebberen

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger
Verzenden

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Gerelateerde verhalen

Alles over de MDIEU subsidie
Leestijd: ~ 3 minuten | 25 jul '24
Alles over de brugfunctionaris
Leestijd: ~ 3 minuten | 18 jul '24
Shadow-begeleiding toegelicht
Leestijd: ~ 3 minuten | 9 jul '23

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag