Maak burgerschap leuk | Educto

Maak burgerschap leuk

"Het vormen van leerlingen die actief meedoen in de samenleving"

Leestijd: ~ 1 minuut

Vaak krijgen wij op scholen de reactie als we het thema burgerschap noemen: ‘wij doen er al heel veel aan’ én ‘wij zoeken naar iets eenvoudigs om het tot een geheel te maken’. Heb jij ook het idee dat je al veel hebt gedaan op het gebied van burgerschap, maar dat je sommige thema’s toch nog moet aanpakken? Wij denken graag met je mee.

Wettelijke verplichting

Zeker nu burgerschapsonderwijs verplicht is vanuit de Inspectie, is het fijn als het verbeteren van burgerschapsvaardigheden op jouw school op orde is. Uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle leerkrachten burgerschapsvorming belangrijk vinden en er veel aan doen, maar het burgerschapsonderwijs op hun school zou volgens ongeveer 2/3 van de leerkrachten en schoolleiders wel verder ontwikkeld moeten worden.

Samenhangende manier

Scholen werken dagelijks aan burgerschapsvorming van hun leerlingen, maar het bieden van een doelgerichte, samenhangende en herkenbare manier, blijkt best ingewikkeld. Wij kunnen helpen bij het in kaart brengen van wat er al gebeurd en aanvullen waar nodig.

Wij maken burgerschap leuk

Een uitdaging dus om op een eenvoudige en leuke manier de leerlingen kennis te laten maken met de belangrijkste aspecten binnen het thema burgerschap.

Zoek je inspiratie? Wij denken graag met jullie mee over de invulling en hebben goede arrangementen voor burgerschap. Neem een kijkje bij:

https://www.educto.nl/arrangementen/burgerschap

https://www.educto.nl/arrangementen/burgerschap-maatschappij-en-jij

Gerelateerde verhalen

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!