De kunst van het kindgesprek | Educto

De kunst van het kindgesprek

Hoe gaat het met jouw leerlingen? Kun je de tijd vinden om hen te vragen hoe het met ze gaat? In deze onzekere tijd is het lastig om het welbevinden van je leerlingen goed te kunnen monitoren, terwijl dit juist zo belangrijk is. Ook voor de sociaal emotionele ontwikkeling. De kidstool kan uitkomst bieden. Op een effectieve en efficiënte manier kun je met relatief weinig inspanning het welbevinden van je leerlingen peilen en met hen in gesprek gaan. De Kidstool is gebaseerd op de aspecten waaraan het welbevinden van een kind gemeten kan worden volgens de positieve psychologie: lichaam, gedachten en gevoel, nu en later, lekker in je vel, meedoen, zelfstandigheid en schoolwerk.

De kunst van het kindgesprek via Educto

Soms lijkt het alsof een kind niet wil praten over zichzelf, maar geeft het tegelijkertijd wel signalen af die de behoefte aan een gesprek weergeven. Het kan ook zijn dat een kind geen woorden kan vinden voor wat hij of zij voelt. Hoe ga je met deze signalen om en hoe creëer je een situatie waarin de leerling zich veilig genoeg voelt om het gesprek met je aan te gaan?

Inzet van begeleiding

De volgende doelen staan centraal:

  • Kennis over de aspecten van het welbevinden.

  • Kennis over passende werkvormen en situaties die het kind stimuleren met je te praten over zijn/haar welbevinden.

  • Kennis over het gesprek over welbevinden vanuit de principes van Positief Onderwijs.

Voor wie?

Voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren die actief zijn om het welbevinden in school te bevorderen. Zodat leerlingen lekker in hun vel zitten en zich zo beter kunnen ontwikkelen.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download de brochure: 'De kunst van het kindgesprek'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cindy Huurman

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.