Werkdruk Verminderen in Grotere Klassen: Een Balans Vinden | Educto

Werkdruk Verminderen in Grotere Klassen: Een Balans Vinden

"Een positief klimaat in de klas vermindert werkdruk en verhoogt de werktevredenheid."

Leestijd: ~ 1 minuut

In een tijd waarin de werkdruk binnen het onderwijs voortdurend onder de loep wordt genomen, speelt de grootte van klassen en het aantal zorgleerlingen een cruciale rol. Een recent onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Algemene Onderwijsbond, werpt licht op hoe deze factoren de werkdruk, tevredenheid, en het verzuim van leraren beïnvloeden. Maar hoe gaan we om met deze bevindingen en hoe kan Educto hierin een sleutelrol spelen?

Grotere Klassen vs. Werkdruk

Statistieken laten zien dat meer dan 80% van de leraren in het basis- en voortgezet onderwijs een tekort aan tijd ervaart voor persoonlijke aandacht per leerling. De gevolgen zijn dat een significant deel van de leraren overweegt om binnen vijf jaar het onderwijs te verlaten.

Impact van Zorgleerlingen

De uitdagingen zijn hierdoor dat leraren met meer zorgleerlingen zitten en hogere werkdruk ervaren en vaker ziek zijn. Een kleinere hoeveelheid zorgleerlingen kan leiden tot minder werkdruk en meer werkplezier.

Educto's Rol

Educto verbindt scholen met ZZP'ers voor zorg onderwijsarrangementen op een uniek platform, waardoor leraren ondersteund worden en werkdruk vermindert. Middels maatwerk heeft Educto ongeveer 30 arrangementen beschikbaar, gericht op onder andere sociaal-emotionele ontwikkeling en taalontwikkeling.

Conclusie

De resultaten benadrukken de noodzaak voor een structurele aanpak om de werkdruk in het onderwijs te verminderen. Educto staat klaar om deze uitdaging aan te gaan door scholen en leraren te voorzien van de nodige ondersteuning. Lees hier het onderzoek

Gerelateerde verhalen

Gevarieerde opdrachten
Leestijd: ~ 4 minuten | 5 mei '23
Remedial teaching toegelicht
Leestijd: ~ 1 minuut | 31 mei '23
Aantal zelfstandige professionals neemt toe
Leestijd: ~ 3 minuten | 9 mei '23

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!