Onze oud-collega Mariska vertelt | Site Name

Onze oud-collega Mariska vertelt

"Krachtpatsers in het onderwijs"

Leestijd: ~ 2 minuten

De afgelopen jaren heeft Mariska met veel plezier bij Educto gewerkt. Samen met haar team heeft zij vele scholen bezocht om de nodige hulpvragen op te halen en samen met intern begeleiders de juiste zorg te bepalen en in te zetten. Een leerzame periode waarin het draaide om groei en aandacht voor de leerlingen. Helaas voor ons, maar fijn voor de leerlingen op haar school, staat ons oud-collega Mariska weer met veel enthousiasme voor de klas. Wij waren benieuwd hoe het nu gaat en dit resulteerde in dit leuke verhaal.

‘Mijn naam is Mariska Priem. Al heel wat jaren ben ik werkzaam in het onderwijs en ik vind het fijn om kinderen te zien groeien. Twee van mijn eigen kinderen zijn al het huis uit waardoor ik meer tijd heb gekregen om in het onderwijs werkzaam te zijn en mij verder te ontwikkelen.

Krachtpatsers in het onderwijs

Na een aantal jaren bij Educto te hebben gewerkt, miste ik het onderwijs. Ik hielp leerlingen door de juiste zorg voor hen te regelen maar ik zag ze niet daadwerkelijk. Dat was voor mij een reden om terug te keren naar mijn roots. Naast het werk met de leerlingen vind ik het ook interessant om de collega’s aan het werk te zien. Wat een krachtpatsers zijn er in het onderwijs aan het werk die onvermoeibaar het beste uit de leerlingen willen halen, iedere dag!

Ondersteuning Educto

De mentaliteit van veel leerlingen is niet altijd even eenvoudig maar doordat leerkrachten als een team optrekken wordt in het onderwijs, in ieder geval bij mij op school, heel wat bereikt. De leerlingen vinden de hulp van Educto heel fijn. Laatst hadden we een verkiezing voor de leerlingenraad waarvoor de kinderen een pitch moesten houden om gekozen te worden. Een leerling pitchte dat hij voor meer leerlingen extra ondersteuning via Educto wilde regelen omdat dit zo fijn is. De leerlingen krijgen zelfvertrouwen, inzicht in hun leerproces en extra motivatie via de positieve begeleiding van Educto. De leerling krijgt echt de extra aandacht die het verdient.’

Wij danken Mariska voor haar mooie woorden en wensen haar en haar leerlingen super leuke dagen in de klas!

Gerelateerde verhalen

Kansenongelijkheid bedreigt het onderwijs
Leestijd: ~ 2 minuten | 21 jul '23
Arbeidsmarktemancipatie vrouwen als zzp’er een feit
Leestijd: minder dan 1 minuut | 13 jul '23
Mooie woorden van Caroline
Leestijd: minder dan 1 minuut | 2 jul '22

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!