Zorgcoördinator Valery vertelt | Educto

Zorgcoördinator Valery vertelt

"Wij zorgen ervoor dat de vraag van de school door de juiste partner wordt opgepakt"

Leestijd: ~ 3 minuten

Valery heeft net als onze andere coördinatoren een belangrijke rol voor de scholen. Bij bepaalde scholen in het land is zij een bekend gezicht. Wat doet zij eigenlijk allemaal? Wij hadden een interview met haar:

Wil je jezelf even voorstellen? Wie ben je en wat is je rol bij Educto?

Ik ben Valery, 13 jaar lang leerkracht geweest en nu 1,5 jaar werkzaam als Regio Zorgcoördinator bij Educto. Intern noemen we onszelf ‘een CO’ of ons team ‘de CO’s’.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik was na mijn werk als leerkracht op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mijn voorkeur ging uit naar iets, waarbij ik wat kon met mijn onderwijsachtergrond. Ik ben dan ook blij dat ik deze baan bij Educto vond!

Het onderwijs zit je in het bloed dus. Waar ben je verantwoordelijk voor?

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor scholen namens Educto. Scholen waarmee we al samenwerken zoeken mij op als ze een hulpvraag hebben. Deze hulpvraag moet ik goed uitvragen, zodat ik hem kan doorsturen naar onze meest geschikte partner. Maar natuurlijk zorg ik ook voor het eerste contact met ‘nieuwe’ scholen in mijn regio.

Bij nieuwe scholen vertegenwoordig ik, samen met de andere coördinatoren, onze partners. Zo ben ik de CO-contactpersoon van onze partners Superfamily, Leestalent en Move a-Head! Wij koppelen de vraag van de school aan de juiste partner, zodat wij hun leerlingen op de juiste wijze kunnen ondersteunen.

Een belangrijke rol dus. Hoe ontstaat het contact? Wat bespreek je met de scholen?

Eerst plannen wij altijd een kennismakingsgesprek in. Bij het kennismakingsgesprek proberen wij altijd zoveel mogelijk over de school te weten te komen. Wat heeft de school nodig? Waar hebben ze behoefte aan? Waar liggen hun hulpvragen? Omdat wij zo’n breed aanbod hebben kunnen wij ons opstellen als sparringpartner.

En wat gebeurt er na zo’n gesprek op een school?

Na zo'n kennismakingsgesprek laten we onze ‘praatplaat’ achter. Hierin staan al onze mogelijkheden genoemd. Dit geeft een goed beeld van wat wij kunnen betekenen. De CO’s zijn daarna nog nodig om de hulpvraag te formuleren en door te sturen naar de juiste partners.

Kun je iets vertellen over de rolverdeling onder de coördinatoren? Wie doet wat en waar bijvoorbeeld?

De regio’s zijn verdeeld over de CO’s, evenals de partners. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de regio’s Haaglanden, Holland Rijnland en Haarlemmermeer. Daarnaast hebben we in het team Cindy en Angela die samen de (MT)taken van Mariska (oud-collega) waarnemen.

Wat leeft er momenteel op scholen?

Wij merken dat er momenten zijn wanneer er veel vraag is, maar ook momenten wanneer dit minder is. Bij subsidieaanvragen proberen wij kort op de bal te zitten. Wij hebben naar aanleiding van de laatste subsidie bijvoorbeeld veel vraag gehad naar specialisten (rekenen, taal, gedrag e.d.).

Kun je het proces en de route op het platform stap voor stap beschrijven? Van vraag vanuit de school, naar concrete opdracht in de praktijk?

Na het doorvragen op school over de hulpvraag, kunnen wij een goede inschatting maken bij welke partner wij een deze hulpvraag kunnen neerleggen. De hulpvraag zetten wij dan in het digitale platform en wij wijzen deze ook op het platform toe aan de gekozen partner. De partner bekijkt de hulpvraag en maakt op het platform de offerte aan. Als de partner de offerte gereed heeft, krijgen wij daar automatisch bericht van. Als wij die melding hebben ontvangen, sturen wij deze door naar de school.

Een mooie samenwerking! En daarmee is jullie taak volbracht?

Wij zorgen uiteraard tussentijds nog voor een check-up en aan het einde is ook een moment van evaluatie. De hoop is dan natuurlijk dat alle scholen tevreden zijn en ons bij hun volgende hulpvraag weer weten te vinden. Wij letten ook op eventuele subsidies en zorgen ervoor dat deze bij de scholen bekend zijn. We kunnen hierbij ook helpen of adviseren.

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!