De menukaart voor scholen | Educto

De menukaart voor scholen

""

Leestijd: ~ 2 minuten

Door corona hebben de leerlingen een aantal maanden thuisonderwijs gehad. Dit heeft de, al bestaande, verschillen tussen de leerlingen alleen nog maar groter gemaakt. Mede daarom heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Nationaal Programma Onderwijs gepubliceerd. Alle leerlingen verdienen immers een volwaardig onderwijs en een goede toekomst, ondanks corona. Nu is de school aan zet. De school kan, met behulp van de menukaart, de juiste invulling geven aan die subsidie. Geeft deze menukaart juist duidelijkheid of keuzestress?

De scholen hebben de schoolscan uitgevoerd. Deze zijn vervolgens geanalyseerd om te kijken welke doelen er geformuleerd moeten worden voor de leerlingen. Dit geeft een flinke werkdruk op de al bestaande lasten. Nu is de menukaart gepubliceerd en kan er worden nagedacht over concrete invullingen. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap probeert dit, zoals altijd, zo concreet en volledig mogelijk te brengen naar de scholen. Maar het is een enorme berg aan informatie. Die toestroom van informatie werkt ook overweldigend en brengt dan misschien niet direct een oplossing.

Helpende hand

Hét Kindzorgcentrum Educto biedt graag de helpende hand. Daarom hebben we een compact overzicht gemaakt op basis van de informatie uit de complete menukaart. In de menukaart worden interventies gepubliceerd die volgens internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. Daarnaast wordt aangegeven wat de geschatte kosten zijn van die interventies. Zo is het leerrendement van één-op-één begeleiding net zo effectief gebleken als leren van en met medeleerlingen (5 maanden leerwinst), maar de kosten zijn aanzienlijk lager.

Ja, ik wil een praktisch overzicht van de menukaart

Wij zijn blij dat er duidelijkheid is zodat scholen voor kinderen de volgende stappen kunnen gaan zetten. Wij werken eraan om ons aanbod op een zo helder en duidelijk mogelijke manier te delen met de scholen. Daarbij willen we inspelen op jullie uitdagingen.

Tegen welke uitdagingen lopen jullie nog meer aan?
Super als je ze met ons deelt en dan proberen wij aan oplossingen te werken.

Misschien wil je graag direct contact om de vragen van jouw school te bespreken. Bel ons (078-790 00 53) of mail Educto direct. 

Gerelateerde verhalen

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!