Positief onderwijs - Handvaten voor mindset en lesgeven | Educto

Positief onderwijs

Hoe creëer je een leeromgeving waarin kinderen leren dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor het (eigen) welbevinden en zich van daar uit optimaal en continue te kunnen ontwikkelen ? Hoe maak je kinderen weerbaar en wendbaar? Hoe maak je onderwijs passend en prettig? En wat is hiervoor nodig?

Positief onderwijs via Educto

Deze 3-daagse training Positief Onderwijs geeft handvaten voor een andere manier van denken en lesgeven. We kijken vanuit het biopsychosociale model en de positieve psychologie (Martin Seligman) naar de totale ontwikkeling van het kind om van daaruit (anders) te handelen.

We starten met een focus op jou als leerkracht. Wie ben jij als juf of meester? Wat zou jij willen leren en wat zou jij los kunnen laten om met meer plezier les te kunnen geven vanuit Positief Onderwijs? Persoonlijke kracht begint met ontwikkelen! En wat heeft de leerling nodig in zijn leerproces om optimaal te functioneren? Dit is niet voor iedere leerling hetzelfde; en hoe kun je hiermee omgaan?

Inzet van begeleiding

De volgende doelen staan centraal:

  • Kennis over de 7 uitgangspunten van Positief Onderwijs Nederland.

  • Je eigen school en visie onder de loep genomen: Wat doe je meer en wat minder op Positief Onderwijs thema’s? Van focus op didactische interventies naar focus op karaktervorming en anders kijken, denken en doen.

  • Een routekaart gemaakt voor jouw school met het eindpunt: Een Positief Onderwijs school! Met praktische uitwerkingen, doelen en een plan van aanpak.

Voor wie?

Voor schoolteams. In overleg kiezen wij een locatie.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download brochure: 'Positief onderwijs'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cindy Huurman

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag