Coach positief onderwijs | Educto

Coach positief onderwijs

Hoe gaat het met je? De werkdruk in het onderwijs is hoog! Er wordt veel van jou en je collega’s verwacht. Je werkt hard, maar hebt continue het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Je komt niet toe aan een gesprek met dat kind waarvan je weet dat hij niet lekker in zijn vel zit. Je hebt moeite om die jongen met ADHD in je klas goed te kunnen helpen, zonder dat de andere kinderen hier hinder van ondervinden. Dan komt Corona om de hoek kijken en wordt er van je verwacht dat je digitaal thuisonderwijs gaat geven. Een hoge werkdruk doet wat met een mens. Dus hoe gaat het nu eigenlijk met jou? En met je collega’s?

Coaching positief onderwijs via Educto

Deze training gaat om het verkennen van jouw welbevinden en dat van je collega’s met als doel de school weer een sprankelende ontwikkelplek te maken voor de kinderen én leerkrachten. Jij kunt jouw school daar bij helpen!

Er zijn veel interne en externe factoren die invloed hebben op ons welbevinden. Deze training geeft jou uitgebreide kennis over de lichamelijke, emotionele en mentale aspecten van jezelf en de omgeving. Hoe verandert de wereld en ons inzicht op onszelf en de ander? Vanuit deze samenhang kijken we naar hoe ontwikkelen werkt en hoe we met situaties omgaan om een schoolomgeving te creëren die ontwikkeling vanuit welbevinden bevordert.

We gebruiken hiervoor de dimensies van welbevinden van de Positieve gezondheid en Positief Onderwijs Nederland die gefundeerd zijn in de Positieve Psychologie.

Inzet van begeleiding

De volgende doelen staat centraal:

  • Meer inzicht in en regie over jouw welbevinden.

  • Observatie instrumenten om het welbevinden van anderen in beeld te brengen.

  • Meer mogelijkheden om spanning en frustratie individueel en met de groep te ontladen.

  • (Gespreks)technieken voor verbale en non-verbale communicatie om het welbevinden van de leerlingen, collega’s en ouders te vergroten.

  • Inzichten verworven op basis van recente wetenschappelijke neuropsychologische theorieën.

  • 5 dagen (doorlooptijd van 5 maanden).

  • Voor deelname een (online) intake.

  • 2 (online) intervisiemomenten na afloop.

  • Minimaal 5 deelnemers voor start.

Voor wie?

Voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren die actief zijn in het centraal zetten van welbevinden in school bij de leerlingen, de leerkrachten, het team en de ouders.

Locatie:
Landgoed Tongeren, Le Chevalierlaan 19 in Epe.

Meer weten?

Rustig nalezen? Dat kan! Download de brochure.

Download brochure: 'Coach positief onderwijs'

De mogelijkheden bespreken?

Of je nou op zoek bent naar een specifieke oplossing of je gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor je klaar. Neem contact op met een van onze collega's of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Angela van Bebberen

Coördinator

info@educto.nl
078 790 00 53
School
Ouder/verzorger

Quotes

Deze mooie reacties hebben wij ontvangen.

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen? Laat het ons weten. Wij helpen jou en daarmee de leerlingen op jouw school graag.
Bel mij terug

Stel een vraag