Missie: leerlingen kunnen plannen!

clock

25 april, 2018

Folder

Partners

comment

0 reactie

Educto en Plenda gaan samenwerken

 

Educto en Plenda hebben een gedeelde missie: leerlingen ondersteunen tijdens het studeren. Daarom zijn we enthousiast over het voornemen samen te gaan werken. Educto vindt de Plenda een fantastische tool om te leren plannen en Plenda gaat Educto helpen met het organiseren van workshops op scholen. Een win-win situatie dus, zeker voor de leerling!

Plenda

Plenda wil iets betekenen voor de leerlingen die moeten leren plannen. Wij willen daarbij niet alleen een Plenda leveren, maar we willen de betrokken ook goed uitrusten zodat ze weten hoe ze de Plenda moeten gebruiken. Want hopen dat het allemaal vanzelf gaat, dat werkt meestal niet. Juist de leerling die de Plenda het hardste nodig heeft, denkt wel zonder een agenda te kunnen. Zij zullen moeten gaan ervaren dat de Plenda echt oplossingen biedt voor de obstakels waar ze tijdens het huiswerk maken tegenaan lopen.

Educto

Educto is hét Kindzorgcentrum waar ouders en scholen terecht kunnen met (zorg)vragen van het kind. Tijdens ons dagelijkse werk staat de klant centraal. We ontvangen veel vragen omtrent leren leren met een leerobstakel. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Hoe help ik mijn zoon met dyslexie bij het leren van de vreemde talen?’ Of ‘Hoe leer ik de leerling met PDD-NOS zelfstandig te werken?’ Vanuit die gedachte is het label Studieus opgericht. Studieus richt zich dus specifiek op leren leren met een leerobstakel en deelt zo veel mogelijk kennis en kunde op dit vakgebied.

Extra versterking gevonden bij elkaar

De Plenda groeit hard. Dat is natuurlijk fijn. Maar omdat kwaliteit belangrijk is, zijn ze op zoek gegaan naar een partij met een gedeelde missie en aanvullende expertise op het gebied van hulpvragen bij leerlingen, ouders en scholen. Een partij die met hen wil samenwerken om zo elkaar te versterken.

Zo kwamen Educto en Studieus in beeld. Educto is een kindzorgcentrum die zich als doel heeft gesteld, oplossingen te bieden aan kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Zij adviseren en ondersteunen met kennis en kunde tot de beste oplossingen zijn bereikt. Gelukkig zien zij in Plenda een fijne praktische tool die daarbij kan helpen. En wij maken graag gebruik van de expertise van Educto bij het verder ontwikkelen van het Zaai & Oogst Plan en de Plenda. Een win-win situatie dus. Meer over het Zaai & Oogst Plan en de Plenda kun je hier vinden.

Vanwege onze aanvullende kennis gaan wij samen op missie. Onze missie is dat leerlingen kunnen plannen!

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap