Kcal en Educto gaan samenwerken!

clock

2 oktober, 2019

Folder

Organisatie

comment

0 reactie

Hét kindzorgcentrum Educto gaat graag een verbinding aan met externe partners die onze missie en visie delen. Dit doen wij zodat we de vragen van ouders, school en kinderen nog meer op maat kunnen beantwoorden. Wij kondigen bij deze met trots een nieuwe samenwerking met Kcal Sport aan. Lees hier een korte introductie over Kcal Sport en hoe onze samenwerking eruit zal zien.

Missie en visie

Hét Kindzorgcentrum Educto maken we samen! Met Kcal delen wij een gelijke missie en visie om een positieve en energieke leefomgeving te creëren voor kinderen. Op deze manier kunnen kinderen hun ambities realiseren. Waarbij Educto gespecialiseerd is in het delen van kennis en kunde rondom de cognitieve ontwikkeling, zorgt Kcal door sport en spel ervoor dat sportief bezig zijn positieve energie oplevert.

Missie Kcal

Kcal wil mensen in beweging krijgen, stimuleren om actief te worden en actief te blijven. Door sport, spel en onderwijs als middel te gebruiken, kunnen kinderen ervaren dat sportief bezig zijn leuk is en positieve energie geeft. Kcal streeft ernaar om sporten leuk en laagdrempelig te maken. Daarnaast wil Kcal een bijdrage leveren aan de maatschappelijke participatie en sociale cohesie, door jongeren leren om te gaan met normen en waarden.

Inhoudelijke raakvlakken

Kcal is gek op talent en draagt individuele talentontwikkeling aan bij ieder individu. Door te werken aan persoonlijke ontwikkeling, hoopt Kcal dat ieder individu meer inzicht krijgt in zijn of haar unieke talenten, kansen en ontwikkelingsmogelijkheden.  Doordat Kcal kennis deelt met Educto, hopen ze beiden met deze samenwerking nog meer jongeren te kunnen bereiken en waarbij nodig te ondersteunen. Zo helpen Kcal en Educto niet alleen de cliënt te ontwikkelen maar ook zichzelf.

Een voorbeeld uit de praktijk

Veel scholen ervaren problemen in het rekenonderwijs. Een veel gehoorde vraag is: Hoe houden wij het rekenonderwijs vernieuwd en leuk voor de kinderen? Educto en Kcal slaan de handen ineen om deze vraag te beantwoorden. Scholen willen graag op spelenderwijs kinderen laten zien hoe leuk rekenen is. Kcal zal een sportief programma opstellen, waarbij kinderen op een leuke en ontspannen manier aan de slag gaan met rekenen. Educto biedt vanuit Rekenlicht de kennis en kunde om leerlingen op hun niveau te begeleiden. Dit samen geeft een inhoudelijk sterke les op het schoolplein of in de gymzaal. Dit past helemaal bij de kernwaarden van Educto: out-of-the-box en leuk!

 

Zoek je een gecombineerd aanbod bij jou op school? Neem contact op met Kcal of Educto voor meer informatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap