Educto steunt Stichting Maas

clock

17 december, 2020

Folder

Kindontwikkeling

comment

0 reactie

Afgelopen zondag overhandigde Maas de Graaff het eerste exemplaar van het boek waarin hij de hoofdrol speelt aan zangeres Maan. Zangeres Maan is ambassadrice van het Prinses Maxima voor kinderoncologie in Utrecht. Hier sloot de zevenjarige Maas eind november een zware periode van chemobehandelingen af. Speciaal voor hem, maar ook voor iedereen betrokken bij Educto.

Zoon van
Maas is namelijk de jongste zoon van onze directeur Dennis de Graaff. Half augustus kreeg Dennis, tijdens een beeldbelafspraak met drie van onze Studieus hoofdbehandelaren vreselijk nieuws. Een arts meldde hem dat er ruimtes werden ingenomen in de buik van zijn zoontje door diverse massa’s die daar niet hoorden. Hij sprak over een sterk vermoeden van kanker en verwees Maas door naar het Prinses Maxima Centrum. Daar werd de diagnose Burkitt lymfoom gesteld, een snel groeiende en zeer zeldzame vorm van Lymfeklier kanker. Een zware behandeling met chemobehandelingen begon. Maanden waarin het gehele Educto team, haar labels incluis, meeleefde met en duimde voor Dennis en zijn gezin. Half november kwam het verlossende nieuws: de behandeling blijkt succesvol! Er zijn geen tumoren meer zichtbaar. Er volgt nog één chemobehandeling.

Maas is er nog lang niet. De nabehandeling, fysiotherapie, controles en het herstel van Maas zal nog zeker tot de zomer duren. Maar voldoende reden voor optimisme en dankbaarheid. Voor de familie de Graaff zeker ook naar het Prinses Maxima Centrum, waar Maas zo voortreffelijk behandeld is.

 

Stichting Maas
Dennis besluit iets te doen met die dankbaarheid in combinatie met een van de lichtpuntjes die Maas en zijn familie door de moeilijke periode heen hielpen: de tekeningen en verhaaltjes van zijn beste vriendinnetje Anna en haar moeder Agnita. De tekeningen en verhaaltjes hebben als basisgedachte ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’. Bij elkaar zijn het er genoeg voor een boekje… Het enthousiasme van Dennis werkt aanstekelijk en zijn netwerk komt in actie en richt Stichting Maas op, die het boekje uitbrengt.

 

Educto en Stichting Maas
Met Educto besluiten we het boekje mede te sponsoren. Het sluit zo mooi aan bij waar we bij Educto voor staan: het vrijmaken van de weg van (leer)obstakels zodat kinderen hun talenten optimaal kunnen benutten.

Een periode van kanker overwinnen is zwaar voor kinderen. Het creëert ook obstakels doordat ze vaak een langere periode school missen en door de behandeling (tijdelijk) verzwakken. Het boekje kan een vrolijke noot geven in een heftig proces door de vrolijke en een beetje surrealistische plaatjes. Ze laten zien waar Maas doorheen gaat. Dat hij zijn haren verliest en gekke apparatuur, een chemo-apparaat, in het ziekenhuis ziet. Met de eenhoorn fantaseert Maas: Zou het een popcornmachine zijn?

Met Dennis en Stichting Maas voelen wij dat dit boekje ook andere kinderen, die iets soortgelijks meemaken, kan helpen. Kortom, reden genoeg om het te sponsoren en onder de aandacht te brengen. Met Dennis hopen we dat er heel veel besteld worden, want de opbrengst gaat in zijn geheel naar het Prinses Maxima Centrum!

 

Meer weten over ‘Maas en zijn magische eenhoorn?
Het boekje is vanaf 12 december in eerste instantie verkrijgbaar in een aantal winkels op Voorne-Putten en in Rotterdam. Het is te bestellen via www.deavonturenvanmaas.nl.

Rijnmond maakte een filmpje over het initiatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap