Educto helpt bij het vinden van de juiste oplossingen!

clock

14 januari, 2019

Folder

Dyslexie

comment

0 reactie

Wil je graag alle leerlingen de juiste hulp bieden? Educto biedt vanuit haar arrangementen maatwerk oplossingen binnen de school. Of het gaat om de RT’er die niet meer aanwezig is binnen de school, het verzorgen van instructiegroepen op zorgniveau 3 of het implementeren van een nieuwe lesmethode, Educto denkt met je mee. 

Een leerling moet volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, maar je ziet als leerkracht al dat deze overgang voor problemen kan gaan zorgen. Vanuit Studieus gaan wij vanaf maart aan de slag met de leerling en wij maken de overstap met de leerling richting het voortgezet onderwijs. In sommige gevallen kan dit zelfs door de toekomstige middelbare school worden bekostigd! De leerling is na de zomervakantie succesvol gestart op de middelbare school!

Door het lerarentekort moet de RT’er voor de klas. De school heeft daardoor de komende 7 weken geen RT’er binnen de school. Vanuit Taallabyrint en Rekenlicht is er vlot alsnog een remedial teacher gestart waardoor aan alle leerlingen de juiste hulp geboden kon worden.

Ook moeite om alle leerlingen zorgniveau 3 te bieden op het gebied van lezen? Vanuit Taallabyrint zijn er leesgroepen opgezet waardoor kinderen 15 weken elke week extra leesonderwijs ontvangen. Wanneer de kinderen na deze 15 weken nog steeds een E-score behalen op de CITO, kan er worden gedacht aan het vergoede traject van dyslexiezorg.

Herkenbaar? Of hebben je andere zorgen en wil je weten wat Educto voor jouw school kan betekenen? Onze coördinator komt graag langs en denkt met je mee! Wij hebben geen wachtlijsten voor individuele begeleiding, (vergoede) dyslexiebehandeling, dyscalculie-onderzoek en arrangementen via school. Ook kunnen wij onderzoek op korte termijn uitvoeren; bij  Taallabyrint vindt het onderzoek bijvoorbeeld al binnen 2 weken plaats.

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap