Educto en Praktijk Hoogbegaafdheid starten de samenwerking!

clock

21 januari, 2020

Folder

Organisatie

comment

0 reactie

Educto en Praktijk Hoogbegaafdheid starten de samenwerking!                                        

Om de vragen van ouders, scholen en kinderen beter te kunnen beantwoorden, verbindt hét kindzorgcentrum Educto graag externe partners met gelijke missie en visie. Wij zijn blij een goede partner te hebben gevonden op het gebied van hoogbegaafdheid. Graag introduceren wij onze nieuwe partner Praktijk Hoogbegaafdheid uit Roosendaal!

 

Praktijk Hoogbegaafdheid

Praktijk Hoogbegaafdheid combineert de meest recente theorieën over hoogbegaafdheid in de praktijk van diagnostiek en begeleiding. De jarenlange opgedane kennis wordt gebruikt voor nieuw wetenschappelijk onderzoek. De onderzoeksresultaten worden vervolgens verwerkt in workshops of binnen het eigen kenniscentrum. Praktijk Hoogbegaafd willen hoogbegaafden ondersteunen waardoor ze meer in balans zijn; het Klavertje Vier van Talent-Zijn compleet maken. Zij willen hoogbegaafdheid beter op de zorgkaart zetten door de ontwikkeling van diagnostische instrumenten en vernieuwende methodieken. Zij leveren maatwerk, waarbij wetenschappelijke onderbouwing en een holistische aanpak kernwaarden zijn. Praktijk Hoogbegaafd is eigengereid en is continu op zoek  naar een ‘betere versie’ van zichzelf.

 

Missie en visie

Het kindzorgcentrum Educto wordt gevormd met verschillende partners. De missie is om kinderen te helpen bij het overwinnen van obstakels, zodat kinderen hun talenten kunnen ontplooien. Om dit te bereiken helpt en begeleidt Educto en haar partners kinderen en hun ouders bij het vinden van een oplossing van effectieve en passende ondersteuning bij leer- en ontwikkelingsproblemen.

Praktijk hoogbegaafdheid hanteert gelijke kernwaarden in de dagelijkse praktijk. Het kind centraal stellen en out of the box zoeken naar de beste oplossing voor dit kind. Door deze oplossingsgedreven en enthousiaste houding, is het heel prettig samenwerken.

 

Wat betekent dit voor onze klanten?

Door deze samenwerking kan er in sommige situaties laagdrempelig verder worden gekeken dan enkel het leerprobleem of mogelijke hoogbegaafdheid. Met toestemming van de ouders kunnen beide praktijken advies bij elkaar inwinnen over specifieke situaties. Het kan zijn dat in sommige situaties het gewenst is om eerst het kind door te verwijzen voor hoogbegaafdheidsonderzoek. Praktijk Hoogbegaafd denkt mee en geeft tips en adviezen. Andersom kunnen zij kinderen met dyslexie naar onze praktijk doorverwijzen voor advies of mogelijk vergoed dyslexie onderzoek en begeleiding. Op deze manier krijgt het kind de beste hulp.

 

Gecombineerd aanbod: Dyslexie en hoogbegaafdheid

Binnen Educto is de partner Leestalent op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen rondom dyslexie. Met name de hoogbegaafde kinderen met dyslexie is een interessante doelgroep om verder te onderzoeken. Deze groep kinderen maakt namelijk weinig kans op vergoed dyslexie onderzoek en gepaste, vergoede behandelingen. Beide praktijken onderzoeken of ze samen meer kunnen betekenen voor deze kinderen.

Wil je een gecombineerd aanbod bij u op school? Neem contact op met Praktijk Hoogbegaafdheid of Educto voor meer informatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap