Talentontwikkeling, een investering in kind én school

clock

12 juli, 2016

Folder

Talentontwikkeling

comment

0 reactie

Door de talenten van kinderen te ontwikkelen investeren we niet alleen in het kind. Ook voor scholen is talentontwikkeling een uitgelezen kans om zich te profileren.

In de vakliteratuur kom je regelmatig tegen dat iedereen een talent heeft. Dat is niet zomaar een bewering, want er zijn diverse manieren om naar talent te kijken. Het hebben van een talent is niet per se uniek. Maar je kunt wél een uniek talent hebben, een talent dat niemand anders heeft.

Naar talentontwikkeling wordt voornamelijk vanuit drie opvattingen gekeken.

  1. Elk kind heeft een talent.
  2. Er zijn toppers te onderscheiden, deze uitschieters naar boven zijn talenten.
  3. Kinderen hebben verborgen talenten, maar soms moeten er eerst barrières of achterstanden worden overwonnen om zo’n talent te ontplooien.

Met name de derde opvatting sluit aan bij die van Educto. Wij geloven in het vrijmaken van de weg voor het kind, zodat het zijn of haar talenten kan ontplooien.

Waarom talentontwikkeling?

Door met elkaar te werken aan talentontwikkeling vergroten we de ontplooiingskansen van elk kind. Ook geeft het de school een mogelijkheid zich te profileren. Als je hierin onderscheidende keuzes maakt kan het zelfs kans geven op extra leerlingen. Ouders willen voor hun kind optimale kansen – kansen die passen bij het talent van het kind – zodat het (internationaal) kan meedraaien in de top op hun talentgebied. De schoolkeuze is daarbij een cruciale stap.

Kortom, door talentontwikkeling investeren we met elkaar in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap