Maak kennis met Skribbel®!

clock

21 mei, 2019

Folder

Uncategorized

comment

0 reactie

 

Skribbel® is ingericht om de omgeving van het kind intensief bij de dyslexie behandeling te betrekken. Ouders en leerkrachten krijgen instructies en tips die het oefenen leuk maken en het kind gemotiveerd houden. Ook kunnen zij online met elkaar communiceren en de voortgang volgen. Zo zorgt Skribbel® voor betrokken hulp waarbij het kind centraal staat. 

Skribbel® biedt kinderen een aantrekkelijke, speelse omgeving. Via een op het kind afgestemde reis door een dierentuin, worden leuke, stimulerende en zinvolle werkvormen aangeboden. Het kind wordt op zijn reis door de dierentuin vergezeld door oppasser Dex, die van alles uitlegt en eekhoorntje Skribbel, die meer als een maatje fungeert.

Benieuwd welke voordelen Skribbel® u allemaal te bieden heeft als zorgaanbieder?

 

Uniek behandeltraject voor elk kind
Het behandelprogramma is systematisch opgebouwd en volgt de bestaande leerlijnen voor lezen en spelling. Elke behandeling wordt afgestemd op het niveau en de onderwijsbehoeften van ieder kind. Dit betekent dat ieder kind een uniek behandeltraject volgt.

Voldoet aan criteria vergoed zorg

Skribbel® voldoet aan de criteria van het NKD en het protocol Dyslexie onderzoek en behandeling. Met de ontwikkeling van het online platform is rekening gehouden met deze normen.

Uniformiteit in zorg en inzicht

Voor u als zorgaanbieder wordt het gemakkelijker om uniforme hoogwaardige zorg te leveren. Alle behandelaren werken volgens gelijke principes en werkwijzen binnen Skribbel®.  

 

Intensieve betrokkenheid van ouders  
Skribbel® ondersteunt ouders met uitgebreide informatie over de lesinhoud, samen met tips en instructies om het kind zo goed mogelijk te helpen. En via de ingebouwde communicatie-app kunnen ouders te allen tijde overleggen en afstemmen met de leerkracht of IB’er en de behandelaar.

EDI-model
Binnen Skribbel® werken we volgens de principes van het EDI-model (Expliciete Directe Instructie-model). Elke les is opgebouwd volgens deze werkwijze.

Geen EED? Toch een verantwoord steuntje in de rug!

Ook leerlingen die geen Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) hebben, maar wél een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun leesontwikkeling, kunnen baat hebben bij Skribbel®. Want Skribbel® biedt verantwoorde oefenvormen om ernstigere leesproblemen in de toekomst te voorkomen. Ook hiervoor geldt dat de behandelaars voorafgaand een uitgebreide scholing volgen, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het programma te bieden heeft en de kinderen die begeleiding krijgen die goed aansluit op hun specifieke onderwijsbehoeften.

Benieuwd hoe de leefomgeving van Skribbel® eruit ziet? Bekijk deze video:

Tijdens de behandeling oefent de behandelaar met behulp van verschillende werkvormen om het lezen en spellen te verbeteren.

Hier een voorproefje:

 

Nieuwsgierig geworden? Vraag een gratis demoversie aan!

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap