Samenwerking Typetuin en Het Kindzorgcentrum Educto

clock

28 maart, 2018

Folder

Partners

comment

0 reactie

We werken allemaal steeds meer met computers; schoolboeken worden op scholen vervangen door tablet  of laptops. Dit betekent dat we steeds meer gaan typen in plaats van schrijven. Snel en goed typen is een vaardigheid die je het beste kunt aanleren met een typecursus.

Door het volgen van een typecursus leren kinderen efficiënt blind typen, ontwikkelen een fijnere motoriek, vaste patronen en een goede werkhouding.

Typecursussen in heel Nederland

De Typetuin verzorgt inmiddels ruim 40 jaar typecursussen in heel Nederland. Dit doen we online met begeleiding op afstand, als naschoolse activiteit op school of onder schooltijd als onderdeel van het onderwijsleeraanbod. Altijd mét begeleiding omdat we vinden dat dát nou juist zo belangrijk is.

De Typetuin is een speelse en didactische typecursus voor kinderen vanaf 8 jaar. Omdat de leermethode adaptief is, passen de oefeningen zich automatisch aan, aan het niveau van diegene die typt. De methode is mede ontwikkeld door Oefenweb, onderdeel van de faculteit ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam. De voortgang wordt altijd opgeslagen en kan bekeken/geanalyseerd worden door de begeleider/coach van de cursist.

Samenwerking met Educto

Sinds een aantal jaren werken Educto en de Typetuin samen om onze krachten met elkaar te bundelen met als gezamenlijk doel het typevaardig worden te vergemakkelijken voor kinderen met dyslexie. Recent hebben we samen een onderzoek gedaan of, en in wat voor hoedanigheid, het volgen van een typecursus een specifieke meerwaarde heeft voor kinderen met dyslexie. De resultaten waren veelbelovend: kinderen die gedurende de dyslexiebehandeling een typecursus hadden gevolgd lieten duidelijke vooruitgang zien op het gebied van technische leesvaardigheid en spellingvaardigheid. Op dit moment zijn we onze nieuwe maatwerkpakketten met elkaar aan het uitwerken.

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap