Waar is OCW subsidie voor ingezet? | Educto

9 March 2023

"Waar is OCW subsidie voor ingezet?"

Wat is er terechtgekomen van de OCW-subsidie waarmee scholen in po, vo en mbo corona gerelateerde achterstanden konden verhelpen? Waar is het geld voor ingezet, en zijn daardoor de achterstanden daadwerkelijk verminderd?

🎓 In het po en vo is een positief effect op leergroei gevonden en is dat gedeeltelijk toe te wijzen aan de inhaalprogramma’s: deelnemers aan de inhaalprogramma’s laten in beide sectoren een sterkere leergroei zien dan overige leerlingen.

🎓 De meeste scholen slaagden erin hun inhaalprogramma’s ten uitvoer te brengen: een forse prestatie, gezien meerdere scholensluitingen en de lerarentekorten. Vooral in het po en vo zijn programma’s soms wel opgeschort, uitgesteld, of anders uitgevoerd dan in de subsidieaanvraag beschreven.

🎓 In zowel het po, het vo als het mbo zijn scholen erin geslaagd om die leerlingen te selecteren voor de inhaalprogramma’s die de ondersteuning het hardst nodig hadden. Het is niet altijd duidelijk of hun achterstand of vertraging was veroorzaakt door de coronamaatregelen. Voor de ondervraagden in het onderwijs doet dat er ook minder ertoe: elke achterstand die wordt ingehaald, is er één.

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!