Inhaalprogramma’s verkleinen achterstanden | Educto

23 February 2024

"Inhaalprogramma’s verkleinen achterstanden"

Inhaalprogramma’s in po, vo en mbo hebben bijgedragen aan verkleinen achterstanden, volgens het onderzoek van NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek).

Terugblikkend op de evaluatie van de inhaalprogramma’s stellen de onderzoekers vast dat onderwijsprofessionals kennis nodig hebben over waarom en hoe je interventies uitvoert, passend bij de specifieke uitdagingen en de eigen context. Bij veel po- en vo-scholen bleken die kennis en capaciteit onvoldoende aanwezig; bij de meeste mbo-instellingen in ruimere mate tot voldoende.

Een menukaart met kansrijke interventies zoals het ministerie die in 2021 lanceerde, vinden de onderzoekers dan ook een mooi hulpmiddel voor scholen om uit te kiezen, maar niet voldoende. Ook omdat voor het mbo minder duidelijk is wat effectieve interventies zijn. Een menukaart met kansrijke interventies gecombineerd met een professionaleringsslag, of met ondersteuning bij het maken van keuzes, zien zij als ingrediënten voor succesvol interventiebeleid.

Wij bieden deze ondersteuning aan scholen. Wij werken met professionals, die kunnen luisteren, meedenken, adviseren èn een programma kunnen maken voor jouw school en jouw leerlingen!

Het hele onderzoek lees je via:
https://www.nro.nl/nieuws/inhaalprogrammas-po-vo-en-mbo-hebben-bijgedragen-aan-verkleinen-achterstanden

Doe je ook mee?

Werken bij Educto is meer dan alleen een baan. Wij zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: ieder kind vol vertrouwen en stralend naar school! Spreekt jou dit aan? Je bent welkom!