Lerarentekort? Educto helpt bij het vinden van een oplossing!

clock

29 oktober, 2018

Folder

Uncategorized

comment

0 reactie

In de media was het de afgelopen weken een veelvoorkomend thema: het lerarentekort. Het gevolg kan zijn dat de intern begeleider of remedial teacher voor de klas komt te staan. De werkzaamheden die zij hadden, blijven tijdelijk liggen. Vanuit Educto staan wij dicht bij de scholen en horen wij de zorgen. Vanuit de missie om mee te denken met de scholen zijn inmiddels de volgende concrete oplossingen ontstaan.

Leeskilometers maken

Leerkracht van groep 3:

Ik heb een heerlijke groep 3. Ze werken hard en het is zo fijn om die gezichtjes te zien stralen wanneer ze zelf merken dat ze écht al kunnen lezen!

Mijn instructies zijn goed, ik zie dat ze het oppakken…. Zelfs alle tweetekenklanken zitten er bijna bij iedereen al goed in! Maar het maken van leeskilometers op niveau, dat lukt me niet met 29 kinderen in groep 3.

In onze zoektocht is de samenwerking met Educto ontstaan. Vanuit Taallabyrint komt er 2 keer per week een remedial teaching met de kinderen lezen. Voorlopig voor 10 weken, maar het bevalt erg goed!

Ik ben erg blij dat Educto nu de kilometers voor me maakt! Zo kan iedere leerling, op zijn of haar eigen niveau, blijven oefenen en kan ik me concentreren op andere zaken!”

Uitvoering Zorgniveau 3

Intern begeleider, basisschool:

“Bij ons op school is de zorgstructuur helder alleen het ontbreekt aan handen om zorgniveau 3 goed uit te voeren. De leerkrachten en ik weten wel wat ervoor nodig is, maar het lukt niet in de drukke werkzaamheden.

Met de coördinator van Educto heb ik deze wens besproken. Zij vertelde mij over het opzetten van rekengroepen. Vanuit Rekenlicht komt er nu 2 keer per week een begeleider die met de zwakste kinderen uit groep 6-7-8 extra gaat rekenen. Ook wordt er gewerkt met behandeldoelen en plannen. Het mooie is dat we op deze manier ook zorgdragen voor de registratie. We kunnen dit zo knippen en plakken in Parnassys en de OPP’s.”

Preteaching

Leerkracht van groep 4:

“Al een paar jaar heb ik groep 4, 31 leerlingen dit jaar. Schatjes, alle 31!
Morgen de nieuwe sommen op de getallenlijn… Ik weet zeker dat sommige blij zijn dat ze ‘eindelijk’ een stapje verder kunnen gaan met het rekenen. Het merendeel gaat het begrijpen na mijn instructie, ik geef deze les al jaren en ik heb het goed voor kunnen bereiden.

Maar Sophie, Nour en Mehmet.. Wat zou het fijn zijn als ik vast met ze kon gaan zitten om de voorkennis over getallenlijnen weer op te halen. Hoe werkt zo’n getallenlijn ook al weer? Welke kant tekenen we onze sprongen op als we eraf-sommen maken?
Alleen kom ik met een klas van 31 niet toe aan preteaching….

Educto gelukkig wel!

Want dat betekent dat Sophie, Nour en Mehmet morgen met een fijn gevoel aan de instructietafel gaan zitten. Dat ze niet zenuwachtig zijn over wat het, voor hen toch al lastige, rekenboek van ze zal vragen maar dat ze gaan zitten… en mee kunnen doen!!“

Implementatie nieuwe methode

Intern begeleider, basisschool:

“Het niveau van woordenschat en begrijpend lezen is al jaren een aandachtspunt bij ons op school. Dit jaar hebben wij de stap gezet en gaan wij werken met een nieuwe methode: Logo 3000. De methode was aangeschaft maar hoe gaan we zorgen voor een juiste implementatie?

Ik heb deze vraag besproken met de coördinator van Educto. Vervolgens hebben zij intern overleg gehad met de logopedie afdeling. Zij zijn gekomen met een offerte die paste bij onze wensen.

Inmiddels zijn de leerkrachtgesprekken gestart en kan iedereen aangeven wat de wensen zijn. Op deze manier wordt ook de nieuwe methode gedragen door de leerkrachten en wordt het niet iets extra’s dat zij moeten gaan doen. Heel fijn hoe wij op deze manier kunnen samenwerken!”

Hoe kan Educto u helpen?

Vanuit Educto luisteren wij naar de wens van de school en maken op basis daarvan een passend aanbod. Bent u ook geïnteresseerd wij wat voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en onze coördinator komt graag langs voor een passende offerte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap