Informatie voor ouders

Op weg naar oplossingen

Je vermoedt dat jouw kind een probleem heeft met leren. Of met andere vaardigheden zoals concentratie of taal- en spraakontwikkeling. Misschien is jouw vermoeden al bevestigd door een professional. Dit roept vragen, twijfels en onzekerheden op. Daar wil je antwoorden op. En wat je vooral wilt is een oplossing. Zodat jouw kind zijn of haar talenten volledig kan ontplooien, betere schoolresultaten haalt en weer blij en vol zelfvertrouwen in het leven staat. Daarvoor ben je bij hé t Kindzorgcentrum Educto op de goede plek.

Bel mij voor een afspraak

Kies een onderwerp in de blauwe balk hieronder

Meer informatie over:

Kies een onderwerp in de blauwe balk hierboven

Zorg dicht bij het kind

Hét Kindzorgcentrum Educto heeft als uitgangspunt dat zorg, of het nu onderzoek is of verdere behandeling, zo dicht mogelijk bij het kind moet gebeuren. Bijvoorbeeld op school. Dat is vertrouwd, geeft rust en voorkomt uitval van andere lessen.

Kosten en vergoedingen

De begeleiding en onderzoek bij je kind wordt in vele gevallen vergoed door bijvoorbeeld de school, gemeente of zorgverzekering. Daarnaast is het ook mogelijk om particuliere hulp in te schakelen. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Dyslexie

Via onze partner Leestalent is onderzoek en begeleiding naar ernstige, enkelvoudige dyslexie mogelijk. Tijdens een vrijblijvend gesprek kan worden gekeken of je kind mogelijk in aanmerking komt voor deze vergoede zorg.

Logopedie

Logopedie kan worden ingezet bij een breed scala van problemen. Niet alleen bij stotteren of verwisselen van klanken, maar bijvoorbeeld ook bij een hese stem of problemen met taalbegrip.
Taalreis, een van de partners van hét Kinzorgcentrum Educto, is een praktijk voor dynamische logopedie bij kinderen van alle leeftijden. Aanwezige specialisaties zijn:

  • Diagnostiek spraak-/taalontwikkeling
  • Articulatie: schisis / afwijkend mondgedrag
  • Taal: taalstoornissen / meertaligheid
  • Geletterdheid: fonologie / wijs met letters / taal in blokjes
  • Vloeiendheid: stotteren / broddelen
  • Pre-verbale logopedie
  • Logopedie bij kinderen met autisme
  • Logopedie bij kinderen met downsyndroom

Rekenproblemen en dyscalculie

Rekenproblemen kunnen het plezier in het leren flink bederven. Soms zo erg dat ook andere schoolresultaten erdoor worden beïnvloed. Als er sprake is van dyscalculie kunnen een dyscalculieverklaring en de juiste hulpmiddelen uitkomst bieden. Maar ook bij rekenproblemen die niet als dyscalculie worden aangemerkt kan een kind veel baat hebben bij begeleiding.

Samen de beste hulp kiezen

Hét Kindzorgcentrum Educto helpt bij het maken van een keuze voor de beste begeleiding bij rekenproblemen en dyscalculie. Samen met zoeken wij de meest geschikte zorgaanbieder bij jouw in de buurt.

Als je kiest voor begeleiding door Rekenlicht, één van de partners van hét Kindzorgcentrum Educto, dan onderzoeken zij de rekenmoeilijkheden bij jouw kind. Ze geven praktische adviezen voor zowel thuis als op school en kunnen begeleiding van jouw kind verzorgen. Blijkt uit het onderzoek dat er sprake is van dyscalculie, dan geven de deskundigen van Rekenlicht een dyscalculieverklaring af.

Leren leren voor kinderen met een leerobstakel

Merk je dat jouw kind moeite heeft met plannen van schooltaken zoals huiswerk of leren voor toetsen? Dat is helemaal niet gek; veel kinderen moeten leren leren, vooral na de overstap naar het voortgezet onderwijs. In het voortgezet onderwijs worden nieuwe vaardigheden van jongeren gevraagd. Ze moeten onder andere leren om hun huiswerk te plannen, om te gaan met een agenda en te leren voor toetsen. En als ze dan ook nog last hebben van een leerobstakel zoals dyslexie, kan het ze weleens teveel worden.

Hét Kindzorgcentrum Educto gelooft dat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen voor optimale studieresultaten. Ondanks een leerobstakel. Je moet soms alleen even leren hoe. Wij helpen jou en jouw kind graag bij het vinden van de meest effectieve ondersteuning bij het leren leren.

Een steuntje in de rug

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ondersteuning door Studieus, een van onze partners. Bij Studieus werken gediplomeerde psychologen, orthopedagogen en remedial teachers met ruime ervaring. Zij bieden deskundige en toegankelijke studiebegeleiding voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die een steuntje in de rug nodig hebben bij leermoeilijkheden.

Door te ‘leren leren’ krijgen kinderen weer plezier en zelfvertrouwen bij het leren.

Skribbel®

Skribbel® is ingericht om de omgeving van het kind intensief bij de dyslexie behandeling te betrekken. Ouders en leerkrachten krijgen instructies en tips die het oefenen leuk maken en het kind gemotiveerd houden. Ook kunnen zij online met elkaar communiceren en de voortgang volgen. Zo zorgt Skribbel® voor betrokken hulp waarbij het kind centraal staat.

Klik hier voor meer informatie.

Locaties

Hét Kindzorgcentrum Educto levert op dit moment actief zorg deze gemeentes. Wil je weten of wij ook zorg leveren in jouw gemeente? We staan je graag te woord.

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap