Educto en de Typetuin gaan samenwerken: Typeles voor dyslecten

clock

22 februari, 2018

Folder

Dyslexie

comment

0 reactie

Hét Kindzorgcentrum Educto en typeopleider de Typetuin slaan de handen inéén. Kinderen die blind kunnen typen behalen bewezen betere resultaten op school. Ze typen sneller en foutloos en kunnen zich hierdoor beter concentreren. Ze hebben voorsprong voor de rest van hun leven. Maar het behalen van zo’n typediploma kan een flinke uitdaging zijn voor iemand met dyslexie. Educto en de Typetuin zijn druk bezig om passende diensten te ontwikkelen op deze uitdaging.

Tijdens of na afronding van een behandeltraject voor dyslexie wordt aan ouders geadviseerd hun kind een typecursus te laten volgen. Educto en de Typetuin hebben recent een onderzoek gedaan of, en in wat voor hoedanigheid, het volgen van een typecursus een specifieke meerwaarde heeft voor kinderen met dyslexie. De resultaten waren veelbelovend: kinderen die gedurende de dyslexiebehandeling een typecursus hadden gevolgd lieten duidelijke vooruitgang zien op het gebied van technische leesvaardigheid en spellingvaardigheid. Het onderzoek was echter nog kleinschalig, maar er wordt op dit moment druk gezocht naar subsidies om dit onderzoek groter op te kunnen zetten.

De Typetuin en Educto hebben door de samenwerking een unieke manier gevonden om het halen van een typediploma toegankelijker en gemakkelijker te maken voor kinderen met dyslexie. Hier worden momenteel passende diensten op ontwikkeld. Denk hierbij aan dyslexiebehandelaren die worden opgeleid om maatwerk te kunnen leveren omtrent typevaardigheden bij dyslectische kinderen. Daarnaast wordt er ontwikkeld op maatwerk pakketten waarbij de online omgeving van de Typetuin wordt ingezet, waarbij het kind altijd centraal staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap