Breinblinker nieuw bij Educto

clock

21 november, 2017

Folder

Partners

comment

0 reactie

Vanaf november 2017 is het aanbod van de Educto vestigingen Brielle, Maassluis, Rotterdam en Poortugaal uitgebreid met neurofeedbacktherapie.  Dit wordt aangeboden door de nieuwe organisatie Breinblinker. Neurofeedbacktherapie is een training van de hersenactiviteit waardoor verbeteringen in het gedrag optreden. Kinderen met concentratieproblemen, waaronder kinderen met de diagnose AD(H)D, of leerproblemen laten vaak een afwijkende hersenactiviteit zien.

Door middel van een uitgebreide EEG-meting wordt bij Breinblinker vastgesteld wat deze afwijking is. Vervolgens wordt een behandelprotocol opgesteld en kunnen de hersenen door middel van neurofeedbacktherapie worden getraind. Deze vorm van therapie is erg leuk voor kinderen. Zij mogen namelijk film kijken. Tijdens het kijken van de film krijgen zij feedback op hun eigen hersenactiviteit. Dit leidt tot veranderingen in de hersenen en na 10 á 15 behandelsessies ook tot veranderingen in het gedrag. Gemiddeld genomen zijn er 30 neurofeedbacksessies nodig om het bereikte effect blijvend te laten zijn.

Neurofeedbacktherapie kan de volgende effecten hebben:
  • Verbetering van de concentratie, focus, en aandacht
  • Meer rust in het hoofd
  • Beter slapen, bijvoorbeeld makkelijker in slaap komen
  • Betere/snellere informatieverwerking, wat ook tot minder frustratie leidt bij het leren op school
  • Meer open in sociale contacten, bijvoorbeeld makkelijker praten over gevoelens of beleving
  • Meer zelfvertrouwen en betere stemming

Bij kinderen met AD(H)D kan neurofeedbacktherapie een goed alternatief zijn voor het gebruik van medicatie. Tevens kan het een aanvulling zijn op de medicatie.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem dan contact op via info@breinblinker.nl of bel met het Klantcontactcentrum van Educto: 078-790 00 53

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van het laatste nieuws voor:

Volg ons op

Onze zorgpartners

Copyright Educto 2021 sitemap